A csomagküldéskor is figyeljen a marketingre!

Csomagolás

Ön is webáruházat működtet és sok csomagot küld futárral vagy postán? Megmutatjuk, hogy mire figyeljen a csomagoláskor. Ezek a legalapvetőbb tudnivalók, ha szeretnénk, hogy épségben a címzetthez érjen a csomag. És még egy marketing ötletet is adunk.

Először is vásároljunk megfelelő dobozt a csomagküldéshez. Szedett-vedett csomagoló dobozok nem fogják építeni a márkánkat. Ügyeljünk tehát arra, hogy rendben legyen a doboz, akárhogy is nézzük, ez az, amit a vásárlónk először a kezébe vesz. Ha pedig a csomagoló doboz kifogástalan, a cégünk, a márkánk imázsa is épül.

 

Figyeljünk arra, hogy a csomagoló dobozba helyezett termék és a doboz fala között legalább öt centiméter távolság legyen. Lehetőleg minden oldalon. A maradék helyre kerüljön térkitöltő anyag. Ha a termékünk jóval kisebb, mint a dobozunk, akkor a térkitöltő anyagon kívül magát a küldeményt  is vonjuk be védőszivaccsal vagy légpárnás csomagoló fóliával.

 

Fontos, hogy épségben célba érjen a csomag. Sérült termékért ugyanis a futárcég általában nem vállalja a felelősséget. Tegyünk meg mindet azért, hogy ne sérülhessen meg szállítás közben sem a rendelt termék.

 

Ha fontos a környezettudatosság, használjunk újrahasznosított papírból készült csomagoló dobozt.

 

Lényeges, hogy szakszerűen zárjuk le a csomagoló dobozt. Erre is használjunk megfelelő eszközt. Direkt az ilyen feladatokra használatos (50 mm széles) ragasztószalaggal dolgozzunk. Ha rendszeresen küldünk csomagot, akkor pedig könnyítsük meg a munkát kézi csomagzáró géppel.

 

Ügyeljünk a címzésre és a címkézésre. Ha szükséges, nyomtassuk ragasztható, nedvességtűrő etikettre a fontos információkat. És azt se felejtsük el feltüntetni, ha törékeny a dobozban lévő termék. Persze ezeket filccel is rá lehet írni a csomagoló doboz külsejére, de ez sem mutat túl jól. Vagyis nem építi a márkánkat.

 

És még egy dolog. Növeljük tovább a vásárlónkban az elköteleződést a márkánk, a cégünk iránt. Tegyünk a csomagba névre szóló ajánlatot. Ha profi a webáruházas rendszerünk, akkor abból kiderül, hogy milyen más termékek iránt érdeklődőtt nálunk az adott vásárló. Ehhez nyomtassunk kupont, adjunk kedvezményt. Az erről szóló tájékoztatót pedig tegyük a csomagba. Jól látható helyre.

 

Áldozzon Ön is a minőségi csomagolásra és a szakszerű postázásra! Mi a megfelelő eszközök, kellékek beszerzésében segítünk. Nézzen körül az Irodatech24.hu webáruházában!