A legtöbben lézernyomtatót vásárolnak az irodába – De miért?

Valószínűleg a megbízhatóság és a gyorsaság szól mellette. És az is, hogy a legtöbb ilyen készülék már képes vezeték nélküli vagy felhő alapú nyomtatásra. Vagyis minden felmerülő igényt kielégít. Vagy nem? De akkor mire használjuk a tintasugaras nyomtatókat?

Főleg személyes használatra keresik ezeket. A vállalkozók közül pedig elsősorban azok, akik otthoni irodában dolgoznak. Az üzleti célú használatra nem annyira ajánlottak, mert nem valami gyorsak. Az erejük inkább a minőségben rejlik. Bátran készíthetünk velük marketing anyagokat. És A3-as palakátok is nyomtathatók velük (persze nem mindegyikkel). De türelem azért kell hozzájuk. Legalábbis azoknak, akik a tintasugaras sebességhez szoktak.

Ha a pontos adatokat nézzük, kiderül, hogy például a CANON Pixma IP7250 tintasugaras nyomtatója 9600×2400-as dpi felbontást tud, és színes képből percenként 10 nyomat előállítására képes.

Szemben egy lézernyomtatóval. Ami csak 600×600-as dpi felbontással dolgozik, de gyorsan teszi ezt. Nagyjából dupla annyi mennyiség előállítására képes egy perc alatt, mint egy tintasugaras nyomtató.

Ez a lézernyomtató egyébként a HP LaserJet Pro 400 color M451nw típusú, aminek az ára 80 ezer forint körül mozog. Szemben a tintasugarassal, ami mondjuk 20 ezer forintért megvehető. Lehet mérlegelni.

Persze amikor a vásárlásról döntünk, figyelembe kell vennünk azt is, hogy melyik nyomtatóhoz milyen toner, illetve festékpatron kell. És ezek mennyibe kerülnek. Ha ezt is megnézné, egy kis segítséget itt kaphat.

Amúgy ha nem sajnáljuk a pénzt egy jó tintasugaras nyomtatóra, akkor 120 ezer forint körül már elég profi készüléket kapunk. A HP Officejet Pro X 451dw tintasugaras nyomtatója nagyjából ennyibe kerül, és magas felbontás mellett 36 oldalt is kinyom percenként.

Legyen bármelyik típus is szimpatikus, mi segítünk a választásban. Nézzen rá az Irodatech24 kínálatára!