A megfelelő nyomtató illesztőprogram nélkül nehezen megy

Összegyűjtöttük, hogy pontosan hol tölthetők le néhány nagy nevű – Canon, Samsung, HP – nyomtató gyártó készülékeihez alkalmas illesztőprogramok. Szeretnénk ezzel egy kis segítséget nyújtani a nyomtató beüzemeléséhez és a hibaelhárításhoz, hiszen tudjuk, hogy mekkora bosszúságot okozhat, ha a szoftver nem kompatibilis a gépünkkel. Akár egy új toner vásárlása esetén is.

Akkor mutatjuk is, hogy az említett ismert gyártók készülékeihez illő programok hol tölthetők le.

 

A Canon illesztőprogramjait sajnos külön oldalon találjuk. A Pixma, az i-SENSYS és az egyéb sorozatszámú nyomtatók programjai is mind máshol találhatók. De ha megvan a felület, akkor gyorsan boldogulunk, és még az adott készülék használati utasítását is letölthetjük.

 

A nyomtató kiválasztása után egyébként megadhatjuk, hogy mi milyen operációs rendszerrel rendelkezünk, és ez alapján kínálja fel a rendszer az illesztőprogramot. Szóval minden magától értetődő.

 

http://www.canon.hu/support/consumer_products/product_ranges/printers/pixma/

http://www.canon.hu/support/consumer_products/product_ranges/printers/i_sensys/

http://www.canon.hu/support/consumer_products/product_ranges/printers/other_series/

 

 

A Samsung nyomtatók illesztőprogramjainak letöltésére szolgáló felület itt érhető el. http://www.samsung.com/hu/support/category/pcperipheralsprinter/printer/

 

Ha ezt az oldalt választjuk, tudnunk kell a modell pontos nevét vagy számát. (Nem, mintha máshol ez nem lenne elvárás, csak itt nem kell kikeresnünk egy listából, hanem be kell írnunk a keresőbe.) De egy leírással azért segítenek, hogy hol találjuk ezt a számot a nyomtatónkon.

 

Amúgy egy másik irányt is választhatunk a Samsung oldalán. Olyat, ahol több lépésben kibogarászhatjuk a készülék típusát. Így rátalálhatunk a mi nyomtatónkhoz való programra – ez szerintünk kicsit bonyolultabb.

 

A Samsung felületén egyébként letölthetünk egy olyan driver-t is, ami több nyomtató kezelését is lehetővé teszi egyetlen közös nyomtató illesztőprogramból. Az oldalon azt írják: ennek az illesztőprogramnak a telepítésével minden Samsung nyomtatót használhat anélkül, hogy külön illesztőprogramot kellene telepíteni mindegyik típushoz. Érdemes lehet ezt megnézni.

 

A HP nyomtatók illesztőprogramjait is viszonylag könnyedén letölthetjük a gyártó magyar nyelvű oldaláról. Viszont kiindulásként feltétlenül tudnunk kell a termék nevét vagy számát. Ahogy a Samsungnál, itt is segítenek ennek a megtalálásában. Ha a szám megvan, a továbblépés után ki kell választani az operációs rendszert, és már le is tölthetjük a gépünkhöz szükséges drivert.

 

A HP-nál amúgy videók is segítenek abban, hogy miként kell telepíteni a szoftvereket, de kapcsolatfelvételre is kínálnak lehetőséget. Ez utóbbi a többi gyártónál is adott.

 

Az ügyfélkapcsolatra és a problémák megoldására láthatóan nagy hangsúlyt fektetnek. Úgyhogy felmerülő kérdések esetén érdemes böngészni.

 

Ha nyomtatókkal kapcsolatos kérdésekben segíthetünk, jelezze! Készülékek beszerzésben, toner vásárlásában és az ezekhez kapcsolódó információszerzésben számíthat ránk. Ez utóbbihoz webes tonerkereső alkalmazásunk áll rendelkezésére. Nézze meg a részleteket!