Akinek van nyomtatója, jelentkezhet – Magyarországon is elindult a közösségi nyomtatás

Már a nyomtatás is közösségivé válik. PickaPrinter néven ugyanis elindul Magyarország első nyomtató-megosztó rendszere. A RICOH jóvoltából pedig az első közösségi nyomtatóhely is létrejött. De ez még csak a kezdet, ugyanis várják a nyomtatóval rendelkezők jelentkezését. Vagy azokét, akik nyomtatót vásárolnának, és azt megosztanák másokkal.

A szolgáltatás lényege, hogy az, aki letölti a kapcsolódó alkalmazást, megnézheti, hol található hozzá legközelebb olyan nyomtatót megosztó hely, ahol ki tudja nyomtatni a szakdolgozatot, a prezentációt, illetve bármit. De ez csak egy része a szolgáltatásnak.

 

A kapcsolódó honlapon írják, hogy csak egy Facebook profil vagy egy e-mail cím kell a belépéshez. Ezután mér letölthető az app, aminek a segítségével az adott nyomtatási ponthoz feltölthető a nyomtatni kívánt dokumentum. A regisztráló ezután kap egy kódot. Ami arra szolgál, hogy segítse a fizetést a nyomtatási pontban. Ezután kell a telefonon rányomni a nyomtatás gombra. És már érkezik is megrendelt nyomat.

unnamed

A PickaPrinterhez jelenleg is keresik a hazai nyomtatótulajdonosokat, nyomtató vállalkozásokat, de jelentkezhet bármilyen egyéni vagy közületi szolgáltató is. Szóval, ha valaki lát benne üzleti lehetőséget, hajrá! A megfelelő nyomtató kiválasztásában és az utántöltésben segítünk.

 

Valószínűleg egyébként van benne fantázia, hiszen manapság dübörög a megosztásra alapuló gazdaság. Gondoljunk csak a szállásfoglaló Airbnb-re vagy a nemrég elindult ételmegosztó Yummberre, illetve a taxizást helyettesítő Uberre. És sorolhatnánk a példákat.

 

De amellett, hogy üzletileg is van lehetőség a PickaPrinterben, felhasználói oldalról is hasznos. Egyrészt mert elvileg vasárnap és este is nyomtathatunk – mondjuk, ha egy étteremben vagy egy magánembernél van egy nyomtatási pont -, másrészt azért, mert nem kell pendrive-ot cipelni magunkkal, ha máshol nyomtatnák. Csak feltöltjük a dokumentumot, fizetünk, és már vihetjük is a nyomatot. Jól hangzik.