Az Ön cégénél vajon jó helyen van a nyomtató?

Tudta, hogy egy rosszul elhelyezett nyomtató mekkora termeléskiesést jelent a cégénél, a hivatalban? Megmondjuk. Sokat. Részletesebben: évente órákat.

Az Enterpreneur.com egyik bejegyzésében a Brother cég szakértője mondja el, hogy évente 4 ezer óra is lehet a kiesés (vállalati szinten). A nagy nyomtatógyártó cég ezért azt javasolja, hogy lehetőleg úgy helyezzük el a nyomtatókat az irodában, hogy minden munkacsoportnak legfeljebb 25 lábnyit, vagyis maximum 8 métert kelljen sétálni a készülékig. Ha ugyanis ennél hosszabb az út a nyomtatóig, a kollégák 98 százalékkal nagyobb eséllyel beszélgetnek más munkatársakkal személyes dolgokról. Ez pedig – tulajdonosi oldalról nézve – elpazarolt időnek számít.

 

Nyilván a nyomtató távolságának a kérdése inkább a nagyvállalatoknál érdekes. Viszont azt a kisebbeknek is érdemes lehet megfontolni, hogy munkacsoportonként telepítsenek nyomtatókat. Vagyis legfeljebb pár dolgozó használja ugyanazt a készüléket. Így ugyanis sokkal zavartalanabb lehet a munka, a termelékenység pedig könnyebben fenntartható.

 

Egy ideális irodai környezetben tehát a kisebb munkacsoportok saját nyomtatóval dolgoznak. És csak ritkán használják a nagyobb teljesítményű közös készüléket. Így elkerülhetjük azt, hogy a közös nyomtatóhoz, másolóhoz sokat kelljen sétálnunk és ott várakoznunk.

 

Aki távoli, közös nyomtatót használ, az átlagosan napi 3 percet is eltölthet a nyomtatással, ami azt jelenti, hogy évente több mint 13 órát kell erre szánnia. Főleg azokra a vállalatokra, hivatalokra leselkedik ez a veszély, ahol több százan dolgoznak. Kisebbeknél kevesebb lehet a kiesés, de ott is jelen van a probléma.

 

De

 

A negatívumok mellett természetesen több előnye is van a központosított nyomtatásnak. Egyebek mellett az, hogy a nagy távolság miatt kétszer is meggondoljuk, hogy nyomtatunk-e valamit. Sajnos lusták vagyunk, és ha nem muszáj, nem nagyon mozdulunk meg. Ami a vállalatnak jó, hiszen papírt és festéket, végső soron pénzt takarít meg ezáltal.

 

Ön is optimalizálná az irodai munkafolyamatokat? Ehhez keres megfelelő nyomtatókat, másolókat? Nézzen körbe  az Irodatech24 webáruházában és vegye szemügyre a toner és tintapatron kínálatunkat is. Ha Önnek is számít a jó ár és a minőség, klikk!