Az újrahasznosított irodaszer lehet dizájnos is – összegyűjtöttünk öt környezetbarát irodai kelléket

Manapság nem mondhatjuk, hogy nem számít a környezet. Napjainkban elvárható, hogy mindenki tegyen valamennyit azért, hogy kicsit “zöldebben” éljen és dolgozzon. Főleg cégvezetőként vagy döntéshozóként. Ugyanis minél nagyobb irodát működtetünk, annál nagyobb a felelősségünk. Nem árt tehát, ha tudjuk, milyen irodaszerek használatával lehetünk kicsit zöldebbek. Mi ezért segítségként össze is gyűjtöttünk öt környezetbarát irodai terméket.

Az első a Leitz terméke, mégpedig egy gumis mappa, ami 100 százalékban újrahasznosított alapanyagból készült és 100 százalékban újrahasznosítható is. DesktopLeginkább nagyobb lapszámú dokumentumok tárolására alkalmas. Vagyis ahhoz tökéletes. A gumis mappa egyébként egy termékcsalád része, amiben minden irodaszer újrahasznosított és egyben újrahasznosítható. És, ami különösen kiemelkedő bennük, hogy a recycle megoldás ellenére igencsak dizájnos termékek. Ez a mellékelt képen is látható.

 

A termékcsaládban a mappák mellett különféle irattartókat, lefűző tasakokat és irattálcákat is találunk.

 

Ugyancsak környezetbarát megoldásnak tekinthetők az Esselte archiváló dobozai. Ezek az Eco termékek 100 százalékban újrahasznosított irodaszerek, ráadásul 85 százalékban kommunális hulladékból előállítottak. És az előbb említett Leitz termékekhez hasonlóan 100 százalékban újrahasznosíthatóak is. Az archiváló doboz “testvérei” pedig a különböző méretben kapható Eco szállítókonténerek. Ezek ugyancsak környezetbarát termékek, és többféle méretben kaphatók.

 

Kollázsok1

Az Esselte termékei között egyébként találunk újrahasznosított karton alapanyagú regisztereket is. Ha “zöld” irodában gondolkodunk, ez a termék jó választás lehet.

 

A VICTORIA “Green” termékei között is jó pár irodába való környezetbarát irodaszer lelhető fel. Ilyen az öntapadó jegyzettömb torony is. Ez újra felhasznált papírból készült, ahogy a tartó csomagolása is. Igazi, mindennapos irodai használatra való “zöld” termék.

TICGITZ ICGLY ICGG246

De nem csak papír alapú termékek készülhetnek újrahasznosítható kivitelben. Hanem mondjuk írószertartó is. Az Ico green terméke ilyen. Ugyanis lebomló műanyagból készült, így bátran nevezhető ez is környezetbarát irodaszernek.

 

Lebomló műanyagból egyébként más termékek is készülnek, ezekről részletek itt.

 

A végére hagytuk a nyomtató- és másolópapírokat. Szerintünk ugyanis, ha valaki környezetbarát irodában gondolkodik, alap, hogy ilyen papírt használ a mindennapos nyomtatáshoz. Természetesen előfordul, hogy a magasabb minőség elérése érdekében nagyobb grammsúlyú, hófehér papírra nyomtatnánk, de sok olyan nyomtatandó dokumentum létezik, ami nyugodtan mehet újrahasznosított papírra – legalábbis szerintünk. Tegyen egy próbát!

Az újrahasznosított nyomatópapír kínálat itt.