Bérlés vagy vásárlás? Melyik éri meg jobban kis mennyiségű nyomtatás esetén?

Béreljünk vagy inkább vásároljunk nyomtatót? Melyik variáció a gazdaságosabb, ha csak keveset nyomtatnánk. Összevetettük az árakat és a költségeket.

Egy alap nyomtató bérlése havonta nagyjából 6 ezer forintba kerül, ez a csomag általában 2 ezer A4-es oldal nyomtatását tartalmazza. Vagyis a papírt nem számolva egy oldalért 3 forintot fizetünk.

 

Persze csak akkor, ha kihasználjuk a 2 ezer oldalas limitet. Ugyanis a bérleti díj 1000 oldalnál is ennyibe kerül. Úgy pedig már 6 forintot fizetünk egy átlagos nyomatért. Ami drágának tűnhet, de nem minden összevetésben az. Egy eredeti toner nyomtatási költségét figyelembe véve ugyanis 10-12 forintra jön ki a nyomtatás oldalanként (nagyjából 5 százalékos lefedettség esetén). Szóval eddig a bérlés nyert.

 

De nem feltétlenül kell eredeti tonerben gondolkodni

 

Ha például prémium minőségű utángyártott tonert vásárolunk a készülékünkhöz, akkor már jobban járunk. Ugyanis a költségünk 3 forintra jön ki oldalanként. És ez akkor is három forint, ha havonta csak ötszáz oldalt nyomatunk, és akkor is, ha 2 ezret.

 

Egy kis méretű iroda nagyjából havonta 10 ezer forintot költ nyomtatásra.

 

És mennyibe kerül a papír?

 

Egy alapnak tekinthető 80 grammos másolópapír ára 2,20 forint. Ami 2 ezer oldal nyomtatása esetén 4 ezer 400 forint. Ezt is kalkuláljuk be a költségekbe.

 

Ebben az összevetésben tehát az látszik: ha okosan vásárolunk nyomtató tonert, akkor kis mennyiségű nyomtatás esetén is jobban megéri nyomtatót beszerezni, mint bérelni. Bár azt is érdemes megjegyezni, hogy a vásárláskor a készülék árát ki kell fizetnünk, bérléskor viszont nincs induló költség.

 

Összességében elmondható: a nyomtatási költségek tekintetében a vásárlás akkor igazán versenyképes, ha utángyártott tonert választunk. De nem minden az ár.  Azért arra feltétlenül figyeljünk, hogy ezeket a tonereket megbízható forrásból szerezzük be. Olyan kellékanyagot keressünk, ami a minőséget és a biztonságos működést is garantálja.

 

Ebben segítünk, nézzen körül az Irodatech24.hu webáruházban!