Ebben jobb egy hagyományos naptár, mint egy okostelefon

naptár

A hagyományos naptár képes felülmúlni az okostelefonok applikációit? Aligha. De nem is ez a cél. Mutatjuk, szerintünk miért fontos, hogy azért a hagyományos naptár is ott legyen a keze ügyében.

Bárki bármit is mond, még mindig egyszerűbb kézzel leírni valamit, mint egy appot megnyitni, és a megfelelő helyre bepötyögni az adott információt. A kézírás pedig szabadságot és gyorsaságot ad. Ezt azok tudják a legjobban, akik sokat járnak üzleti tárgyalásra. Különösen akkor fontos a gyorsaság és az átláthatóság, ha sok új tudnivalót, telefonszámot, időpontot is le kell jegyeznünk amellett, hogy figyelnünk kell a tárgyalópartnerünk egyéb mondanivalójára is. Sőt, van, hogy még megjegyzéseket is hozzáadunk az adott programhoz, időpontokhoz. Ilyenkor az okostelefon aligha segít.

 

Volt már úgy, hogy a telefonján keresztül egyeztettek önnel időpontot? Nyilván többször is. Ilyenkor ugye valamennyit egy-egy külön papírra írt le…? Mennyivel jobb lett volna, ha egyből az asztali naptárba jegyzetel. Persze nem mondjuk, hogy rossz dolog a digitálisan vezetett naptár, de néha praktikusabb a hagyományos verzió. Sőt, lehet párhuzamosan is vezetni a kettőt. Ami azért kimondottan hasznos, mert a napi egyeztetéseket, időpontokat a munka végeztével újra át tudjuk tekinteni, amikor átírjuk azokat a digitális, okostelefonos naptárunkba. Így a programok és a teendők is jobban rögzülnek és még az aznap elvégzett feladatokat is újra átgondoljuk. Így biztosan nem marad el semmi.

 

Nem beszélve arról, hogy a hagyományos naptáraknak nem kell wifi és le sem merülnek. Nem mellesleg elegáns irodai kellékek. Ami egy megbeszélésen nem elhanyagolható tulajdonság. Egy tárgyaláson ugyanis sokat számít, hogyan jelenünk meg. Egy szépen, gondosan vezetett naptár precizitást sugároz, ami pedig hozzájárulhat a tárgyalás sikeréhez.

 

Az okostelefon esetében ez nem látszik. Legfeljebb annyit lát a tárgyalófél, hogy írogatunk valamit úgy, hogy közben fel se nézünk.

 

A hagyományos üzleti naptár esetében praktikus még, hogy látjuk, milyen munkaszüneti napok vannak az EU-ban. De adhatunk az egyes oldalakhoz színes jelölőket is. Továbbá éves tervező és havi előjegyzés is írható bele. Igaz, az infókhoz bárki hozzáférhet, aki kinyitja. Szemben a telefonnal, amit általában kód véd.

 

Kinek ez, kinek az

Ha idegenkedik a hagyományos tervező naptáraktól, tárgyalási naplóktól, legalább az irodában tartson egy asztali naptárat! Ez ugyanis – szerintünk – lehetővé teszi, hogy gyorsan áttekintsük az adott napi időbeosztásunkat, ha valaki mondjuk telefonon érdeklődik. De ugyanúgy látjuk az ünnepnapokat, és probléma nélkül gyorsan beírhatunk egy-egy új megbeszélést, találkozót is.

 

Tény: az okostelefonok sok mindenben felülmúlják a hagyományos megoldásokat, de egyelőre nem mondhatjuk azt, hogy naptárra már egyáltalán nincs szükségünk. Előfordulnak olyan helyzetek, amikor nem árt, ha kéznél vannak. Gondolja végig ezt Ön is, hátha segítségére lehet egy hagyományos naptár abban, hogy a munkáját még gördülékenyebbé tegye.