Ennyibe kerül egy oldal nyomtatása és ennyit spórolhat, ha okosan vásárol tonert és papírt

Mennyibe kerül egy oldal kinyomtatása és mennyibe a papír, amit felhasználunk mindehhez? Elgondolkodott már ezen? Nézzük meg, hogy pontosan mennyi pénzünket viszi el a nyomtatás, ha nem gondoljuk át alaposan, milyen kellékeket vásárolunk. És mennyit akkor, ha okosan döntünk. Megmutatjuk, hogyan faraghat a nyomtatási költségeken.

Egy oldal nyomtatása, ha eredeti tonert használunk, nagyjából 12 forintba kerül. Legalábbis egy olyan szöveges nyomaté, amin nagyjából 5 százalék a papír fedettsége. És nincsenek benne színes ábrák. Vagyis egy átlagos irodai dokumentum esetében értendő a 12 forint.

 

De ez csak a nyomtatás költsége, a papír árát még nem néztük meg.

 

Egy magasa fehérségű, közepes és nagy teljesítményű gépekbe ajánlott 80 grammos Canon papír csomagonként 1560 forintba kerül. Ez egy 500 lapos csomagot jelent. Vagyis egy lap 3,12 forintba kerül.

 

Azaz egy teljes szöveg kinyomtatása oldalanként több mint 15 forintunkat viszi el. Ez pedig egy közepes irodai fogyasztásnál éves szinten több százezer forint is lehet. Ha csak 10 ezer oldalt nyomtatunk egy évben, már 150 ezer forintot költöttünk nyomtatásra. Gondolta volna?

 

De nem kell feltétlenül ennyit költenünk, és még a minőségben sem kell mindenáron kompromisszumot kötni. Vagy legfeljebb minimálisat.

 

Ha prémium minőségű utángyártott tonert vásárolunk – így nem kötünk kompromisszumot a minőségben – már rengeteget spóroltunk. Ebben az esetben egy oldal nyomtatása ugyanis már csak 3 forintba kerül. Ha pedig az irodai papírból sem a legdrágábbat vásároljuk meg, rengeteget megtakaríthatunk. Kicsit kell csak körbenézünk a kínálatban, és már 2,20 forintért tudunk olyan papírt venni, ami átlagos irodai használatra kiváló. Ha így számolunk, a 10 ezer oldal nyomtatása már csak 52 ezer forintra jön ki. Ami harmada az előbbinek. Megéri átgondolni a választást.

 

Amennyiben ez utóbbi, jóval olcsóbb megoldást helyezzük előtérbe, minőségben nem kötünk kompromisszumot, viszont okosan döntünk. Ha szeretne Ön is spórolni a nyomtatáson, válasszon minőségi, megbízható tonert. Az Irodatech24 webáruházában ehhez a tonerkereső lesz a segítségére. A nyomtatáshoz alkalmas papírok között pedig itt válogathat.

 

Kapcsolódó bejegyzésünk:

Nézze meg, mit kell tudni még az újrahasznosított tonerekről.