Epson L130 – tintasugaras nyomtató a legkisebb költséggel járó nyomtatásokhoz

Epson L130 nyomtató

Az Epson L130 azoknak készült, akik kitűnő teljesítményt, kiváló minőséget és mégis ultratakarékos használatot várnak el a nyomtatójuktól.

Epson L130 töltésAz új modell különlegessége, hogy a tintatartálya oldalt, a gépházon kívül helyezkedik el, nagy tárolókapacitású, kívülről könnyedén újratölthető, így lecsökkenti az állásidőt a nyomtatások között. A tintatartályok oldalról átlátszóak, ezzel pedig azt segítik elő, hogy a tintaszint egyszerűen nyomon követhető legyen. A nyomtató alapkiszerelésben 4 darab 70 milliliteres tintapalackot tartalmaz, amivel 4 ezer fekete-fehér és 6 ezer 500 színes oldalt tud elkészíteni. Normál felhasználás mellett ez 2 évig garantálja a tintaellátást és a költségek minimalizálását. A palackok ergonómiailag kialakítottak, így akinek az fordulna meg a fejében, hogy a készülék után sokat kell tisztítani, mert a festék kifolyhat, annak nem kell félnie, hiszen az utántöltés cseppmentes.

 

Az Epson nyomtatójának lelke az úgynevezett Micro-Piezo fej, ami biztosítja a tintacseppek egyenletes és stabil elosztását, mégpedig elmosódás és szóródás nélkül. Az eredmény pedig a kiemelkedő nyomtatási minőség, az éles szöveg, az élénk grafika és maximálisan 5760×1440 dpi felbontás.

 

A nyomtató támogatja a fényes fotó papír felhasználását is – A4 méretig. A nyomtatási sebessége 7 lap/perc fekete-fehér és 3,5 lap/perc színes nyomtatásnál. Prémium minőségű fotó papírra pedig 69 másodpercenként tud nyomtatni. Emellett az energiafogyasztása is nagyon alacsony, hiszen a nyomtató működése közben csak 9 Watt-ot fogyaszt, alvó módban pedig nem éri el az 1 Watt-ot sem. A papírtálca kapacitása 50 darab A4-es lap, vagy 10 darab fotólap, a kiadó papírtálca kapacitása pedig 30 darab A4-es lap.

 

Az L széria készülékei az extra nagy kapacitású tintatartályukról ismerhetők meg. De a kínálatban találunk még szkennelni, másolni képes, vagy akár számítógép nélküli felhasználásra készített fotónyomtatót is. Amennyiben A3-as méretű papírt szeretnénk használni, akkor sem kell lemondanunk az ultratakarékos nyomtatásról, hiszen erre a célra az L1300 típusú nyomtató ideális választás számunkra.

 

Mindezek ismeretében arra gondolnánk, hogy a költséghatékonyság együtt jár a készülék magas árával, de nem. Az L130 57 ezer forintos árával a középső szegmens belépő áraihoz viszonyul, a festékpalackok átlagos ára pedig 3 ezer forint körül alakul, így verhetetlen, 1 forint/lap árban nyomtathatunk.

 

A nyomtató a problémamentes és hosszú távon is kiváló minőségű nyomatok készítésére lett kifejlesztve. Ideális nagy mennyiségű nyomtatásra. Jó választás lehet vállalkozások számára egyedi ártáblák, tervezetek sokszorosítására, emellett fotó minőségű nyomtatási feladatok elvégzésére is.