Erre képes és erre nem egy szövegkiemelő

Szövegkiemelő

Milyen egyszerű dolog szövegkiemelőt vásárolni… Gondoljuk. És ez így is van: megrendeljük az irodaszer webáruházból, és kész. Nem is ez a része bonyolult, hanem a megfelelő kiválasztása. Ugyanis számos szövegkiemelő típus létezik, rengeteg különféle funkcióval. Ezt sokan nem veszik számításba, pedig jó tisztában lenni a különbségekkel.

A legtöbb szövegkiemelő vágott hegyű. Ez egy általános tulajdonságnak tekinthető. A vonalvastagság viszont már kevésbé. Van, amelyikkel 1-5 milliméteres vonalat húzhatunk, de van olyan is, aminél ez a távolság kisebb, mondjuk 2-4 milliméter.

 

Ugyancsak eltérő tulajdonság, hogy milyen tintát tartalmaz a szövegkiemelő. Többnyire vízbázisút. A különbség inkább abban mutatkozik, hogy egyes szövegkiemelő kupak nélkül sem szárad ki (bizonyos ideig) és olyan is van, ami újratölthető, ha kifogyott. Az is eltérhet, hogy fluoreszkál-e a tinta, vagy csak egyszerűen élénk színű. Továbbá azt is érdemes megnézni a szövegkiemelő vásárlásakor, hogy a kiemelt szöveg fénymásolható-e, vagy erre egyáltalán nem alkalmas.

 

Ugyancsak eltérés, hogy az egyes gyártók a műanyag alkatrészek bizonyos százalékát újrahasznosított műanyagból állítják elő, mások pedig erre nem figyelnek.

 

A tolltest formáját illetően is lehetnek különbségek. Van, amelyik egészen keskeny, és még klipp is található a kupakon, így a ruhánkra, a mappánkra is kitűzhetjük. Egy másik inkább apró, hogy a zsebben is elférjen. De olyat is találni a kínálatban, aminél a keskenyebb tollhegy lehetővé teszi, hogy a formája hagyományos tollra hasonlítson.

 

És még egy dolog: a márka. Vannak nevesebb és kevésbé ismert gyártók. És ez az árakon is meglátszik.

 

Nézzük tehát meg, hogy milyen szövegkiemelőt vásárolunk. Vegyük sorra az igényeinket, és ehhez képest válasszunk. Az Irodatech24 webáruházban óriási választékot talál szövegkiemelőből és más irodaszerből is. Nézzen körül nálunk!