Ezekre az eszközökre lehet szüksége a sikeres prezentációhoz

Prezentáció, projektor

Az eredményes üzleti stratégia kidolgozásához és bemutatásához, az új ügyfelek megnyeréséhez elengedhetetlenek a hozzáértő és precíz munkatársak. De nem csak rájuk van nagy szükség. Az eszközökön is sok múlik. Ahhoz, hogy egy megbeszélés vagy egy tárgyalás sikerrel végződjön, és elnyerje az ügyfelek bizalmát a vállalat, olyan komplex környezetet kell teremteni, ami azt sugallja: az ajánlattevő fél felkészült, megbízható terméket kínál, és megfelelő gazdasági háttérrel is rendelkezik a hosszú távú együttműködéshez. Milyen eszközökre van ehhez szükség?

 

Az új partnerek megnyerésénél nyugodtan alkalmazhatunk modern eszközöket. Érdemes különösen nagy hangsúlyt fektetni a prezentációs technikák és technológiák kiválasztására. Bátran használjunk több eszközt is, az az előadó ugyanis, aki így tesz, sokkal kreatívabbnak tűnik a hallgatóság szemében. És sokkal inkább figyelemfelkeltő előadást is tud tartani. Amennyiben tudja is használni az eszközöket. Nem árt tehát a magabiztosság sem.

 

De nem csak üzleti megbeszéléseken használhatunk prezentációs eszközöket

A prezentációs eszközök kiválóan alkalmazhatók beszámolók alkalmával, stratégiai üléseken és a dolgozók továbbképzése során is. Emellett a közösen végzett munka alkalmával is bevethetők. Sőt, ajánlott is így tenni, hiszen ezek segítségével fejleszthető a csapatszellem, mindez jobb hangulatot ad a munkához, és ezáltal még a teljesítményt is növeli.

 

A figyelem felkeltése érdekében célszerű a legkorszerűbb és a leghatékonyabban használható prezentációs eszközöket igénybe venni

A különböző szakmai expók, vásárok alkalmával a figyelem felkeltése a cél. Akire pedig figyelnek, annak már “csak” el kell adnia magát, a cégét vagy a termékét. Hosszútávon pedig többszörösen megtérül a korszerű prezentációs termékek beszerzése az új ügyfelek megnyerése révén.

 

De milyenek is lehetnek a legújabb prezentációs eszközök?

Egyszerűen használhatók, mégis nagy tudásúak, könnyen hordozhatók és gyorsan telepíthetők.

 

A vetítővásznak például több méretben is kaphatók, összecsukhatók, háromlábú állvánnyal, egyszerűen szállíthatók és tárolhatók. Sőt, akár asztali változatot is választhatunk ezek közül, ami kifejezetten alkalmas a kisebb tárgyalószobákban való használathoz.

 

Remek kiegészítője a vetítővászonnak a lézeres prezentációs távirányító. Természetesen vezeték nélküli kivitelben kapható, amivel akár 20 méteres távolságból is vezérelhetjük a pcrezentáióinkat, vagy akár léptethetjük képeinket.

 

Ami pedig a vetítést illeti, az Epson üzleti célú projektoraival biztosak lehetünk abban, hogy a prezentáció kitűnő felbontásban és fényerővel fog megjelenni a vetítővásznakon. Az EB-1776-os modell például olyan erős fénykibocsájtással rendelkezik, hogy még a kollégákat sem kell megkérni, hogy kapcsolják le a villanyt. Így pedig – világosban – könnyebb a jegyzetelés is. Nagyon könnyű, gyorsan telepíthető, nem igényel külön beállítást, és még notebook sem kell hozzá, hiszen pendrive-ról kivetíti a JPEG és a PDF fájlokat is.

 

A korszerű termékek nem merülnek ki a projektoroknál, mivel az utóbbi időben egyre jobban elterjedő interaktív tábla is kifejezetten alkalmas a prezentációkhoz. Gyakorlatilag mintha a projektort és a flipchart táblát ötvöznénk egyben. Az eBeam Edge nevű termékével könnyen  és egyszerűen varázsolhatunk interaktív táblává egy fehér falfelületet, egy fehér műanyag táblát vagy akár egy síkképernyős tévét is. A készülék rengeteg alkalmazást ismer, sőt a képe akár élőben az interneten is megosztható. Ezek után pedig kifejezetten látványos prezentációt készíthetünk, amire biztosan mindenki figyelni fog.

 

Nézze meg itt, milyen korszerű prezentációs eszközök segíthetik Önt a sikeres előadásban!