Ezért figyeljen oda a futárcéggel küldött termék csomagolására

Csomagküldés

Nemrég írtunk róla, hogyan célszerű becsomagolni a futárral küldött terméket. Mire érdemes figyelnie azoknak, akik webáruházas rendeléseket teljesítenek. De azt nem írtuk, legalábbis nem hangsúlyoztuk annyira, hogy miért olyan fontos ez. Most ezzel foglalkozunk.

A Pénzcentrum.hu közölt nemrég egy összefoglalót, amiben arra hívják fel a figyelmet, hogy mire érdemes odafigyelni akkor, ha valamilyen csomagküldő szolgáltatást vennénk igénybe. A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület közleményének tanulságait mi is közöljük.

 

Milyen a megfelelő csomagolás?

 

Olyan, ami ellenáll a kisebb-nagyobb ütődéseknek is. Mivel manapság gyűjtős csomagszállítás történik, ezért előfordul, hogy egymásnak ütődnek a csomagok. Ilyenkor pedig sérülhet a nem megfelelően csomagolt termék.

 

Ilyen panaszok miatt több bejelentés is érkezik a fogyasztóvédelmi hatósághoz.

 

A kifogás rendszerint az, hogy “nem megfelelő vagy hiányos csomagolás”. Hogy az ilyen problémákat elkerüljük, célszerű a csomag dobozának a belsejét kitöltő anyaggal kibélelni, a csomagot pedig szakszerűen leragasztani.

 

A vitás helyzetek elkerülése miatt célszerű továbbá már a csomagoláskor fotót készíteni. Ezzel is igazolható, hogy a termék megfelelően lett átadva a csomagküldő cégnek. Nagy értékű csomag küldése esetén pedig ajánlott biztosítást is kötni a küldeményre.

 

A közleményben kiemelik azt is, hogy a feladásra szánt csomagra mindenképpen rá kell írni a feladó nevét és természetesen a címzett adatait is. Erre használhatunk direkt erre való ragasztható, nyomtatható etiketteket.

 

A bejegyzésben kitérünk arra is, hogy miként kell bejelenteni a kárigényt, ha probléma történt a csomaggal. Ennek a legfontosabb eleme talán, hogy fotót kell készíteni a csomagról. Enélkül a cég minden kárigényt elutasíthat. Vagyis bizonyítani kell, hogy sérült a szállítmány. És nem árt jegyzőkönyvet is írni. Ezt még a futár ottlétekor tegyük meg.

 

Ezek mind nagyon fontos dolgok, amivel jó, ha a csomag küldője és vásárló is tisztában van. És azért, hogy a felsoroltakhoz hasonló kellemetlenségek elkerülhetőek legyenek, figyeljünk a csomagolásra. Válasszunk megfelelő dobozt, használjunk térkitöltőt, zárjuk le a csomagot szakszerűen és alkalmazzunk sokat bíró, ellenálló címkéket! És természetesen dokumentáljunk mindent!

 

Mi az Irodatech24-nél a csomagküldéshez szükséges kellékek beszerzésében segítünk. Nézzen körbe a webáruházunkban.

 

http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/csomagkuldes_mutatjuk_mire_kell_figyelni.1049759.html