Ezért figyeljen oda, hogy milyen pendrive-ot választ?

Bárkivel előfordulhat, hogy elveszíti a pendrieve-ját. Így ha nem figyelünk kellően oda a biztonságra, bizony meglehet, hogy illetéktelenek kezébe kerül a pendrive. És ami még ennél is rosszabb, idegenek is hozzáférhetnek a bizalmas adatainkhoz. Ami sajnos gyakran meg is esik. Az ESET biztonságtechnológiai termékek hazai disztributora, a Sicontact Kft. készített egy felmérést, aminek az eredményeiből kiderül, hogy a válaszadók 18 százaléka már vesztette el a pendrive-ját. Ezek az eszközök mondjuk előkerültek – ők szerencsések voltak. De 15 százalék már nem örülhetett így, ugyanis az ő pendrive-jaik soha nem kerültek elő. Úgyhogy aggódhattak azon, hogy vajon kinek a birtokába jutottak a személyes adatok.

És sajnos van is miért aggódni, mivel a felmérés során választ adók közül 20 százalék már talált pendrive-ot és 18 százalékuk meg is nyitotta ezek tartalmát. Amivel gyakorlatilag bármit tehettek. Nyílván Ön se szeretne egy ilyen eset elszenvedője lenni.

 

De hogyan védekezhetünk az ilyen problémák ellen?

 

Leginkább úgy, ha odafigyelünk arra, milyen pendrive-ot vásárolunk, és titkosítjuk a hordozón tárolt adatainkat. De ez még nem biztos, hogy elég, ennél többre van szükség. Léteznek ugyanis plusz biztonsági védelemmel ellátott pendrive-ok. A Verbatime Secure-ra például előre telepítve van a jelszavas védelem érdekében egy könnyen érthető, automatikus futású biztonsági alkalmazás. Ezen a hordozható tárolón feltörésbiztos a jelszóbevitel. 10 sikertelen belépési kísérlet után törli a tárolt adatokat.

 

Az ilyen biztonságos pendrive-okat többnyire 256-Bit AES hardver alapú titkosítás védi. Ez egy úgynevezett Advanced Encryption Standard, ami garantálja az adatok 100 százalékos védelmét. Amennyiben tehát ilyet választunk, nincs gond, ha elveszne a pendrive. Az adatokhoz illetéktelenek nem tudnak hozzáférni.

 

Gondoljon Ön is a biztonságra, ha bizalmas, visszaélésre lehetőséget adó adatokat hordoz a pendrive-ján. Nézze meg, milyen biztonságos pendrive-ok közül választhat az Irodatech24-nél!