Ezzel az applikációval meglehetősen egyszerű a mobil nyomtatás

Mobil nyomtatás Mopria

A Mopria-ról hallott már? Ez egy olyan – Android operációs rendszerrel rendelkező telefonokhoz fejlesztett – nyomtatási alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy a telefonunkkal szinte bármilyen márkájú készüléken nyomtathassunk. Vagyis ez az app egy univerzális Mobil Print program, ami úgy alakítja át a telefonról nyomtatandó fájlokat, hogy azok kompatibilisek legyenek az adott nyomtatóval. A használata egyszerű, és ezt már milliók tanúsíthatják – jó sokan használják. Elég népszerű az app, úgyhogy ha nyomtatna a mobiljáról, szerintünk próbálja ki.

Valószínűleg nem lesz gond a nyomtatóval való összekapcsoláskor, ugyanis a legnagyobb gyártók készülékeivel garantáltan kompatibilis az alkalmazás. De ha biztosra menne, itt megnézheti, hogy mely nyomtatókkal képes együtt dolgozni az app: http://mopria.org/certified-products

Nézzük meg, mi kell a Mopria nyomtatáshoz?

Először is egy okostelefon vagy tablet. Olyan, amin Android operációs rendszer fut. Kell hozzá wifi is, ugyanis a mobil készülékünkkel ugyanarra a hálózatra kell csatlakoznunk, amelyiken a nyomtatónk is jelen van. Ebből adódik, hogy a nyomtatónak is wifi-képesnek kell lennie. Hogy mely készülékek ezek? Nézze meg az Irodatech24 webáruházban!

A nyomtatónak továbbá olyannak kell lennie, ami kompatibilis a Mopria-val. Ahogy az imént is említettük, ez könnyedén leellenőrizhető az előbbi linken.

Egyébként az új modellek már szinte mind megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.

A beállítása tényleg nem bonyolult. Az app letöltését követően a Mopria megnyitása után válasszuk ki a rendelkezésre álló nyomtatót, és gyakorlatilag ennyi. Ezután a mobil készülékünkről már nyomtathatjuk is az e-maileket, a weblapokat, a különféle dokumentumokat. Megjegyeznénk azonban még azt is, hogy – akárcsak a számítógépes nyomtatásnál – itt is beállíthatunk példányszámot, méretet, oldal tartományokat, vagyis teljes értékű mobil nyomtatási lehetőséget kapunk, ha a Mopria-t használjuk. Ha kipróbálná, itt letöltheti. http://mopria.org

Ha pedig a mobil nyomtatáshoz kompatibilis nyomtatót vásárolna, nézze meg az Irodatech24 kínálatát! Ugyanitt olcsó és minőségi tonereket, nyomtató patronokat is beszerezhet.