Fellowes Callisto – a közepes irodákba, de akár otthonra is ajánlott

Fellowes laminálógép

Hogy mit is takar ez a név? A Fellowes A4 méretű irodai célra szánt laminálógépét. És miért jó nekünk, ha ezt választjuk?

A Fellowes vállalat magas minőségű irodai gépeiről, adattárolási eszközeiről és irodai kiegészítőiről ismert. Bátran választhatjuk a cég termékeit, hiszen amellett hogy a környezettudatosságot helyezik előtérbe, termékeik segítik és hatékonyan viszik előre az irodai munkafolyamatokat.

 

Bejegyzésünkben a Fellowes Callisto A4 méretű lapokhoz szánt laminálógépét vesszük szemügyre

 

A készüléket a közepes irodák dolgozóinak szánták. A tervezéskor az volt a cél, hogy az elkészült laminált felület mindig tökéletes legyen, 100 százalékig gyűrődésmentes és teljesen biztonságos.

 

A Callisto laminálógép rendszeres használatra tervezett készülék, így nem kell aggódnunk a túlmelegedéstől és a túlzott használat miatti hibás laminálástól. Lehetséges vele hideg, illetve 80-125 mikronos meleglaminálás. A heatguard dupla falú szigetelési technológia biztosítja a folyamatos laminálás során előforduló magas hő elszigetelését a felhasználótól, így teszik lehetővé, hogy mindig hozzáérhessünk.

A készülék 100 százalékban elakadásmentes. Persze csak akkor, ha Fellowes lamináló fóliát használunk.

 

Valószínűleg senki sem szeretné, hogy értékes, megőrzésre szánt fotói megsérüljenek, vagy a dokumentumok laminálása közben többször újra kelljen kezdeni a feladatot, ezzel pedig értékes perceket elvéve a munkafolyamatokból.

 

Ez még nem minden, más is hozzájárul a gördülékeny munkavégzéshez.fellowes-callisto-a4-2

A lamináló fejlesztői létrehoztak egy úgynevezett Hot Swap technológiát is, ami lehetővé teszi, hogy a fóliavastagságok között ne kelljen várni. Nincs felmelegítési és lehűtési idő, azonnal válthatunk, a készülék bármilyen laminálófóliát lelaminál azonos hőmérsékleten.

A lamináló egyébként energiatakarékos készüléknek minősül. Kapott ugyanis egy Auto Shut Off funkciót, ami a használaton kívüli eszközt 30 perc után automatikusan kikapcsolja.

 

A készülék rendkívül egyszerűen használható, kezelőgombjaival a hideglaminálás mellett három hőfokozatot tudunk kiválasztani. Emellett visszahúzás gomb is megtalálható rajta. A bemelegedési ideje pedig 5 perc, a laminálás sebessége  40 cm/perc. A készülék természetesen támogatja a fotólaminálást is, a kezdőcsomag 10 dokumentum számára tartalmaz fóliát.

 

Az eszközhöz különböző vastagságú és különböző felhasználásra tervezett lamináló fóliákat is találunk. A 80, 100, 125 mikron vastagságú lamináló fóliák megtalálhatóak a kínálatban, attól függően, hogy milyen védettségi szintet szeretnénk elérni a dokumentumainknál. A Fellowes saját termékei között léteznek speciális, egy oldalon előre lyukasztott fóliák is, amelyek a laminálás végeztével azonnal lefűzhetők. Illetve szintén a speciális vonalat erősítik az öntapadós hátlappal rendelkező laminálófóliák.

 

Abban az esetben, ha még kevesebb időt szeretnénk a laminálással eltölteni, úgy a SuperQuick fóliák nekünk készültek, hiszen akár 40 százalékkal is felgyorsíthatják a laminálás műveletét. Mindegyik típus és vastagság alkalmazható értesítések vagy akár fényképek laminálására is.