Ha így tartja az írószereket, sokkal produktívabb lehet a munkában

Annak ellenére, hogy egyre több a digitális irodai eszköz, a hagyományos irodaszerek száma sem csökken. Sőt, ez azt is jelenti, hogy még mindig szükség van ezek rendezésére. De miért olyan fontos ez?

Mert ha csak úgy előhagyunk mindent az irodai asztalon, csökken a termelékenységünk.

 

A rendetlen íróasztal a statisztikák szerint produktivitás csökkenést eredményez. A Rexel oldalán olvasható, hogy 1500 munkavállaló közül – ennyien vettek részt a felmérésben – 72 százalék elismerte: kevésbé érzi produktívnak magát, ha szervezetlen az iroda.

 

Ebbe pedig az is beletartozik, hogy az irodai asztalon rendben kell lennie az irodaszereknek és a dokumentumoknak is.

 

A legtöbbet használt tollak, vonalzók, hibajavítók és jegyzettömbök ezért legyenek egy helyen. Lehetőleg egy írószertartóban. A papírokat, dokumentumokat archiváljuk, és tartsuk iratrendezőben. Az éppen aktuális anyagaink pedig egy irattálcán legyenek.

 

Az íróasztalunk rendbetételéhez az is hozzátartozik, hogy minden kevésbé használt irodaszert elteszünk, de az is számít, hogy a régi, bizonytalanul működő, elavult eszközöket kidobjuk. És helyettük újakat szerzünk be. Hiszen jó munkát csak megfelelő eszközökkel lehet végezni. Egy beszáradt tollal pedig nem sokra megyünk.

 

És ha már az irodaszerek rendszerezésénél tartunk, menjünk végig a készleteken, vegyük át, mennyi öntapadós Post-itünk van, hány tűzőkapocs, gombostű, genotherm és jelölőcímke áll rendelkezésünkre. Közben tehát töltsük fel a “raktárat”. Hiszen a fontos kellékek hiánya ugyancsak hátráltatja a hatékony irodai működést.

 

Még egyszer: ha rendet raknák az irodai asztalon, az írószerek közül csak a rendszeresen használtakat tartsuk elől. És ezeket írószertartóban helyezzük el minden olyan írószerrel együtt, amiket gyakran kézbe veszünk. Minden mást pakoljunk el, és a dokumentumokat is archiváljuk folyamatosan. Dobjuk ki továbbá a nem használható irodaszereket, helyettük szerezzünk be újakat, és a fogyó irodai kiegészítők alkotta készleteket is töltsük fel.

 

Mi a megfelelő irodaszerek beszerzésében segítünk. Számíthat ránk, ha a hatékony munkavégzés érdekében praktikusan rendezné be az irodai asztalát. Klikk a termékeinkért!