Ha ilyen nyomtató papírt vásárol, nem csak a készülékét kíméli, hanem a nyomatok is sokkal szebbek lesznek

Minőségi, színesben nyomtatott anyagokat készítene, ehhez keres megfelelő papírt? Akkor a ColorLok technológia logóját feltétlenül keresse a papír csomagolásán. Hogy miért figyeljünk erre a papír vásárlásakor? Mutatjuk.

A ColorLok technológiával készült papírokon lévő nyomatok színei élénkebbek, a fekete sokkal kontrasztosabb, feltűnőbb, és gyorsabb a száradás is. Egyszóval azok a papírok, amelyek ilyen logóval vannak ellátva, hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehető legjobb legyen a digitális nyomatunk minősége. Függetlenül attól, hogy lézer vagy tintasugaras nyomtatót használunk.

colorlok-logo

Hogyan működik?

 

A különleges megoldásnak köszönhetően a tinta nem ivódik be mélyen a papírba, hanem a felszínen marad, eközben viszont a nedvességet a papírrostok gyorsan elnyelik, így pillanatok alatt megszárad a nyomat. De amellett, hogy ColorLok papíron jobban mutatnak az anyagaink, kímélik is a nyomtatónkat. A HP szerint akár a kilencszeresére is növelhetik a lézernyomtatónk élettartamát. A ColorLok papír ugyanis belülről tisztítja a lézermotor kritikus alkatrészeit. És a ColorLok papírok kevesebbszer is akadnak el a nyomtatókban.

 

És nem csak színes nyomtatáshoz ajánlják ezeket

 

A fekete-fehér nyomatok is sokkal szebbek lesznek. A ColoLok technológia segítségével a fekete sötétebb lesz, javul a kontraszt és éles lesz a kép.

 

ColorLok papírok természetesen az Irodatech24 webáruházában is beszerezhetők, a Kodak, a Victoria papírok között is megtaláljuk ezeket. Így, ha a nyomtató kímélése mellett az is fontos, hogy gyorsan száradó, minőségi nyomatokat állítsunk elő, akkor ezek közül válasszunk.

 

Még egy dolog: igaz, a nyomtatáshoz kétségtelenül fontos a jó papír, de sok múlik a tonerválasztáson is. Főleg akkor, ha utángyártott tonerben gondolkodunk. Ha szeretne olyan tonert vásárolni, ami az eredetivel megegyező minőségű nyomatok előállítására képes, de az eredeti töredékébe kerül, nézzen körbe itt.