Ha nyomtató papírt vásárol, ezeket feltétlenül nézze meg

Nyomtató papír választás

Belegondolt már abba, hogy hányféle papírtípus közül választhat, ha irodaszer webáruházban keresgél? Méret, súly, felület, kompatibilitás. És ez csak néhány tulajdonság, amivel a papírok rendelkeznek. Ebből is látszik: nem mindegy, hogy milyen papírt választunk a nyomtatónkhoz.

Fontos, hogy megnézzük a nyomtató papír méretét. A legtöbbet használt méret az A4-es. Ez 297 x 210 millimétert jelent. De sokan használnak A5-ös papírokat is. Ez méretben az A4-es fele, vagyis 210 x 148 milliméter.

 

A másik, amit célszerű megnézni a nyomtató papír vásárláskor, az a súly. A négyzetméterre vetített grammsúlyt jelölik a csomagoláson. Egy egyszerű másoló papír 80 grammos, ez vázlatok nyomtatásához ideális. De ha komolyabb nyomatot készítenénk, ennél nehezebb nyomtató papírra lesz szükségünk.

 

Itt érkeztünk el oda, hogy a papírok felhasználásához igazodva is léteznek elnevezések. A cégen belüli nyomatok elkészítésére, vázlatok nyomtatására alkalmas a másoló papír. Ez általában univerzális, vagyis minden nyomtató típushoz használható.

 

De létezik kifejezetten lézer és tintasugaras nyomtatóhoz való papír is. Ez utóbbi tulajdonsága például, hogy nagyobb a tintabeszívó képessége. Szemben a lézerrel. Vagyis, ha lézer nyomtatóba való papírra nyomtatunk tintasugaras készülékkel, nagy eséllyel elkenődik a nyomatunk.

 

Választhatunk a nyomtatónkba fotópapírokat is. Ezek többnyire tintasugaras nyomtatókhoz valók, mert azok sokkal szebb fotót nyomtatnak. De természetesen lézer nyomtatóhoz alkalmas is található a piacon. De, ha már a fotópapírokat nézzük, érdemes megjegyezni, hogy léteznek matt és fényes felületű fotópapírok. Amely tulajdonság egyébként a nyomtató papíroknál is megjelenhet.

 

Végül említsük meg az újrahasznosított nyomtató papírokat. Ezek szintén univerzálisnak tekinthetők. Legalábbis a nyomtató kompatibilitást illetően. Azt pedig érdemes tudni, hogy már ezek között a papírok között is található magas fehérségű. Szóval a minőséget akkor sem kell nélkülözni, ha kicsit “zöldebben” gondolkodnánk.

 

Ön is a készülékéhez alkalmas, a vállalkozása számára leginkább megfelelő nyomtató papírt keresi? Mi segítünk. Nézzen körül az Irodatech24 kínálatában!