Ha online bonyolítaná le a megbeszélést, ezeket vegye számításba

Manapság már a megbeszélések sem feltétlenül az irodában zajlanak. Jó a személyes meeting, de gyakran nem jut idő arra, hogy az ember utazgasson. Vagyis ha nem muszáj személyesen találkozni, akkor inkább az interneten bonyolítjuk le a megbeszélést. Viszont nem mindegy, hogyan és mivel tesszük ezt.

A legelterjedtebb erre alkalmas eszköz még mindig a Skype, bár sokan használják az Apple FaceTime-ot (főleg, ha úton vannak) vagy a Google Talkot. Valójában mindegy is, nekünk melyik a szimpatikus, nagyjából mindegyik alkalmazás ugyanannyira képes kielégíteni ebbéli igényeinket.

 

A videós beszélgetés mellett elvileg fájlmegosztásra is lehetőség van mindegyik eszközzel. Így szinte teljes értékű lehet a megbeszélés. Sőt, talán még hatékonyabb is, mint személyesen. Egyrészt időt spórolunk, mert nem kell utaznunk, másrészt pénzt takarítunk meg azzal, hogy nem nyomtatgatunk anyagokat a megbeszéléshez, csak átküldjük a tárgyalópartnerünknek a linket, és kész. Ezzel pedig a hatékonyságot is növeljük.

 

De milyen eszközök kellenek egy online videós megbeszélés lebonyolításához?

 

Webkamera feltétlenül. Ez a legtöbb laptopban már alapból benne van, az okostelefonoknál, a tableteknél pedig megint csak adott. De, ha kompakt asztali gépet használunk, külső webkamerát kell beszereznünk.

 

A mikrofonnal is hasonló a helyzet. Azaz a hordozható eszközökben tartozékként megtalálható, viszont a PC-hez szükségünk lesz headsetre. A jobb hangzás érdekében akár hangszórót is vásárolhatunk.

 

Szerintünk még nem árt egy jó egér és egy megbízható billentyűzet sem, ha üzleti megbeszélést bonyolítanánk a neten. És, ha hosszúra nyúlik egy megbeszélés, akkor az eszköz töltéséről is érdemes gondoskodni. Használjunk akár egy PowerBankot.

 

De arra is ügyeljünk, hogy megbízható legyen az internet kapcsolat. Nem szabad, hogy ezen múljon a megbeszélés kimenetele.

 

Szóval, ha az online videós megbeszéléshez eszközökre lenne szüksége, mi segítünk a beszerzésben. Nézzen körül az Irodatech24 webáruházában!