Ha otthon rendezzük be az irodát

Egy egyéni vállalkozónak attól még, hogy nincs kimondott irodája, nyomtatnia ugyanúgy kell. És az irodai teendőket is el kell látni valahol. Ugyanúgy kell archiválnia és e-maileket írnia. De hol és hogyan teszi ezt meg?

A legtöbbeknél a céges feladatok elvégzéséhez egy otthon kialakított irodai sarokban van lehetőség, ami egyébként ha jól felszerelt, teljesen alkalmas a szükséges teendők ellátásra.

 

Csak ügyesen kell berendezni.

 

Nem is kell sok irodaszer, irodai kellék, elég ha jól választunk. Például a nyomtatáshoz, másoláshoz használjunk egy megbízható, közepes teljesítményű multifunkciós nyomtatót. A számítógépen végzendő teendőkhöz pedig szerezzünk be laptopot. Ez ugyanis jóval praktikusabb, mint egy asztali gép, mivel az egyéni vállalkozónak sokkal többször kell mobilnak lennie.

 

Az asztal méretével viszont nem tanácsos spórolni. Ugyanis az irodának kinevezett sarokban kell minden szükséges dolgot elhelyeznünk. Inkább nagyobb legyen az asztal és azon helyezzünk el mindent, minthogy a lakás más helyiségeiben található fiókokba dugdossuk a papírokat. Szóval az asztalon kapjon helyet a tálcás iratrendező. Legyen hely a gyűrűsmappáknak, ezeket tehetjük tokos iratrendezőkbe. Az egyes irodaszereket pedig fiókos irattartóba tegyük. Ezeket egymásra is építhetjük az asztalon, de az asztallap alatt is elférnek. Ahogy az archiváló dobozok is. Ezekbe tehetjük a régi céges papírokat. De ami fölösleges, azt ne őrizgessük. Egy otthoni irodában a kevés hely miatt különösen fontos ezt szem előtt tartani. A szükségtelen papíroktól váljunk meg szakszerűen, használjunk iratmegsemmisítőt.

 

Az írószerek közül pedig csak azokat tartsuk elől, amiket naponta használunk. A többi ugyanúgy mehet a fiókos tárolóba. A modernebb kivitelűekhez ugyanis már kimondottan az irodai kellékek rendszerezésére alkalmas fiókot is lehet vásárolni.

 

Ha tehát otthon rendeznénk be az irodát, figyeljünk arra, hogy praktikus eszközöket szerezzünk be. Olyanokat, amik tényleg segítik maximálisan kihasználni a rendelkezésre álló teret. És egyáltalán nem hátráltatnak a munkában.

 

Ha ilyen irodaszereket és rendszerező eszközöket, irodai kellékeket keres, nálunk megtalálja. Nézzen körül az Irodatech24.hu irodaszer webáruház kínálatában!