Az se mindegy, hogyan dobjuk ki az irodai papírhulladékot – Tényleg fontos

Irodai szemetes

Ön hogyan válik meg az irodai szeméttől? A papírt összegyűri és a többi hulladék közé a kukába dobja? Vagy szelektíven gyűjti és a gondosan rendezett irodai papírhulladék közé teszi, esetleg iratmegsemmisítővel válik meg tőle végleg?

Valószínűleg Ön is tudja, hogy ezek közül melyik a legkevésbé helyes megoldás.

 

A legfontosabb, hogy más hulladékkal ne keverjük a papírhulladékot – ez szemléletbeli kérdés. Nem kell zöldnek lennünk, egyszerűen manapság már így szokás. Ha tehát van rá módunk, gyűjtsük szelektíven az irodai hulladékot. Nem olyan nagy fáradtság ez. Ráadásul, ha egy idő után az összegyűlt papírt az erre kijelölt helyen leadjuk, még egy kis plusz pénzre is szert tehetünk.

 

Persze vannak hulladéknak minősülő olyan dokumentumok, amiket nem elég szelektíven gyűjteni. A bizalmas, régi papíroktól ajánlott iratmegsemmisítő segítségével megválni. Hogy miért? Erre a Fellowes egyik kutatása ad elég meggyőző választ.

 

A Fellowes megbízásából egy kutatás során egy szeméttelepen 763 kilogramm szelektíven gyűjtött papírhulladékot vizsgáltak át. Az eredmények pedig elég meglepőek: a kidobott hulladék egynegyede (173 kg) bizalmas üzleti vagy személyes adatokat tartalmazott.

 

Ez pedig azt jelenti, hogy a rengeteg helytelenül kidobott papír dokumentum alkalmas lehet arra, hogy illetéktelenek visszaéljenek a rajta lévő adatokkal, információkkal.

 

Ha tehát az irodai hulladék gyűjtését nézzük, ügyeljünk arra, hogy szelektíven válogassuk  a szemetet, de a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumokat mindenképpen iratmegsemmisítővel dolgozzuk fel.

 

Ha Ön is így tenne, az irodája méretének megfelelő iratmegsemmisítőket itt találja, de a szelektív gyűjtéshez alkalmas szemetest és más irodai hulladéktárolót is kínálunk a webáruházunkban. Nézzen körül nálunk! És ügyeljen a saját és cége adatainak biztonsága mellett a környezetre is.