Igényesebb a céges megjelenés, ha nyomtatja a borítékot – Így kell

Boríték nyomtatása

Ön tudja, hogyan kell a Word-del borítékra nyomtatni? Ha nem, és szeretné, hogy a vállalkozásánál a borítékok címzése is professzionális legyen, akkor ezt a bejegyzést feltétlenül tekintse meg.

Különben nem egy komplikált dolog a boríték nyomtatása. A Word 2016 megnyitása után a File-ra kattintva, a Mailings alatt nyissunk egy új, üres Envelopes dokumentumot. A Delivery address-hez írjuk be a kézbesítési címet. Méghozzá Így:

 

Címzett neve (elnevezés)

Város

Utca, házszám (lépcsőház, emelet)

Irányítószám

 

Ezután töltsük ki a Return adress “dobozt”, ide írjuk be a feladó adatait. Ezt így:

 

Feladó neve

Feladó címe (város, település, utca, házszám, emelet)

Irányítószám

 

Ha ezzel megvagyunk, tegyük be a borítékot úgy a nyomtatóba, ahogy a kép mutatja. Elvileg a Word felismeri a nyomtatót.

 

Ha nem megfelelő a boríték mérete, azt is beállíthatjuk. Az Envelopes fül alatt, az Envelope Optionsban van ilyen lehetőség. Itt egyébként nem csak a méret állítható, hanem a betűtípus, továbbá a címzett és a feladó adatainak pontos elhelyezkedése is.

 

Érdemes erre is figyelni, mert a Magyar Posta ajánlása szerint 15 millimétert célszerű elhagyni a szélektől.

 

Amennyiben a beállításokkal megvagyunk, nem kell mást tennünk, csak a Print-re, vagyis a nyomtatásra kattintunk.

 

Még egy dolog: a címzett gyors kitöltése a beépített címtárból, a meglévő kontaktok segítségével egyszerűbben megoldható. Ha tehát rendszeresen küld levelet egy bizonyos helyre, érdemes ezt a lehetőséget használni. Nagyon fel tudja gyorsítani a munkát.

 

Látszik, nem nehéz ügy a boríték címzése. Ezért ha tehetjük, a levelek címzését is nyomtassuk, hiszen így sokkal igényesebb lehet a céges megjelenésünk. Mi az Irodatech24 webáruházban ehhez nyomtatót, nyomtató patront és megfelelő borítékot is kínálunk segítségként. Nézzen körül nálunk!