Így kell egyetlen fájlba szkennelni egy terjedelmesebb szöveges dokumentumot

Az talán a legtöbbeknek nem okoz gondot, hogy egy oldalas dokumentumot hogyan lehet beszkennelni, viszont a több oldalassal egyesek már gondban lehetnek. Persze egyenként lehet digitalizálni az oldalakat és később rendezni egy fájlba, de azért egyszerűbb, ha egyből több oldalas pdf fájlt készítünk. Mutatjuk, hogyan kell ezt.

Az iránymutatáshoz a Brother tanácsait vesszük alapul. Ebben azt közlik, hogy a szkennelés megkezdése előtt a tartozék programban be kell állítani a szkennelés konfigurációját. Vagyis azt, hogy milyen fájl készüljön, továbbá egyéb paraméterek, mint felbontás, színek, minőség. Ugyancsak be kell állítanunk a több oldalas szkennelést támogató fájltípust is. Ez lehet teljes minőségű tif, tömörített tif és pdf is. Ezután megkezdhetjük a szkennelést. És nincs más dolgunk, csak betenni a papírokat és lenyomni a gombot.

 

Ez a módszer a lapadagolós szkennernél megy így, de az elterjedtebb “lapos” szkennernél is hasonló az elv.

 

A síkágyas szkennernél ugyancsak ki kell választanunk, hogy képet vagy dokumentumot szkennelnénk. És a kép felbontását, a méretet és a színt sem árt leellenőrizni. Ha a szöveges dokumentum szkennelést választjuk, akkor az első oldal beolvasása után a rendszer a legtöbb eszköznél megkérdezi, hogy szeretnénk-e további dokumentumokat szkennelni a fájlba. Ha igen, kicseréljük a papírunkat, és folytathatjuk a munkát mindaddig, amíg nem végeztünk a teljes anyaggal. Amikor befejeztük, a done/kész gombra klikkelünk.

 

Miért jó, ha papír alapú dokumentumokat pdf-be digitalizálunk?

 

Mert a karakter felismeréses szkennelésnek köszönhetően a dokumentumban bármikor kereshetünk. Ennek köszönhetően pedig az irodai archiválás is gördülékenyebbé tehető. Nem beszélve arról, hogy a felhőben a jogosultak számára bármikor elérhetők lesznek az iratok. Ez pedig egy fontos lépés, ha modernizálnánk, mobillá tennénk az irodát.

 

Ha segíthetünk a modern irodai eszközök beszerzésében, klikk! Nézzen körül az Irodatech24 irodaszer webáruházban!