Így könnyebben értelmezhető a nyomtatott marketinganyag is

Mit tehetünk azért, hogy a kinyomtatott anyag a lehető legkönnyebben olvasható legyen? Hogyan érhető el, hogy egy marketing anyag üzenete valóban célba érjen? Mutatunk egy-két praktikát, amit akkor is érdemes alkalmazni, ha az értékesítés a cél és akkor is, ha mondjuk a kollégáknak készítünk valamilyen beszámolót vagy ismertetőt.

Ahhoz, hogy az átlagnál jóval olvashatóbb legyen a szövegünk, először megfelelő papírt kell választanunk. Lehetőleg magas fehérségűt, olyat, amin kontrasztosak és élesek lesznek a betűk. Nyomtatáskor mindig használjunk erős színű betűket, és a méretük is legalább 12-14 pontos legyen. Az olvashatóságnál számít a betűk és a sorok közötti távolság. Mindig legyen szellős a nyomatunkra kerülő szöveg.

 

 

Ne féljünk továbbá színes betűket használni. De a kiemelések is jóval átláthatóbbá teszik a szövegünket. Használjunk egyszerű betűket. Olyanokat, amik nem záródnak egymásba, és az olvasásuk nem igényel különösebben nagy koncentrációt. A Sans Serif betűtípusok és az Arial is jó választás.

 

Tudta, hogy a Serif típusú betűkkel írt szöveget 67 százalékkal könnyebben megértik az olvasók? Azokban a szövegekben nincs szükség “visszalépegetésre”, amelyek ilyen betűvel íródtak. Vagyis egy marketing anyag vagy egy prezentációs bemutatóhoz készült nyomat jóval hatékonyabban átadja az üzenetet, ha Serif betűtípusból készült.

 

A dőlt betűket lehetőleg kerüljük és csupa nagy betűvel se írjunk, ha a könnyű olvashatóságra törekszünk. Persze címekben lehet alkalmazni ilyeneket, de a teljes szöveg ne legyen nagy betűs. A szöveg lehetőleg legyen kontrasztos, bátran használjunk félkövér betűket. Ha pedig kiemelünk valamit és a betűk háttérszínét is módosítjuk, akkor a sötétebb háttéren mindig világos betűt használjunk.

 

A jól olvasható és könnyen áttekinthető szöveg tagolt. Ezért az anyagunkban lehetőleg legyenek felsorolások. Főcím, alcímek, amik jól elkülönülnek egymástól. A többség ugyanis szkennelve olvas, így ezek a praktikák segítenek gyorsan átláthatóvá tenni az anyagot.

 

Ha nyomtatáshoz keres megfelelő papír, tonert, esetleg más hatékony irodaszert, nézzen körül az Irodatech24.hu webáruházában.