Így tudhatja biztonságos helyen a bizalmas dokumentumokat, adathordozókat és az otthon, irodában tartott készpénzt

Tűzálló tároló, szekrény

Minden vállalkozásnak vannak olyan dokumentumai, amelyeknek az elvesztése komoly veszteséget jelentene. Ezek közül vannak olyanok, amik egyáltalán nem bizalmasak, így a biztonságos tárolásuk digitálisan is lehetséges. De vannak olyanok, amikből lehet másolat, de az eredetit jobb, ha mindentől védve tartjuk. És olyan is akad, amit csak egy példányban tárolnánk. Ezért ezeket az iratokat, adathordozókat erre alkalmas biztonságos tárolókban célszerű elhelyezni. De milyen lehetőségeink vannak?

Léteznek tűzálló dokumentum tárolók, tűzálló adathordozó tárolók. Kisebb és nagyobb kiszerelésben is. Vannak, amelyek szekrény méretűek, de létezik fiókos kiszerelés is.

 

És mennyibe kerülnek ezek a tárolók?

 

Ha több dokumentumot tartanánk garantáltan biztonságos helyen, erre áldoznunk kell. Egy tűzálló dokumentum tároló 20 ezer forint alatt is kapható, de egy nagyobb szekrény 100 ezertől 500 ezer forintig terjedő összegért vásárolható.

 

Persze nem feltétlenül van szükség ekkora biztonságra. Lemezszekrények már jóval kisebb összegből is megvásárolhatók. Akár kulcsos vagy számzáras kivitelben.

 

Előfordul, hogy nem csak dokumentumot, hanem mondjuk nagyobb mennyiségű készpénzt is biztonságos helyen tárolnánk. Ebben az esetben a legjobb megoldás, ha páncélszekrényt szerzünk be. Ezek sem olcsók, viszont biztonságosak.

 

És van még egy megoldás. Ha ideiglenesen, a közelünkben tartanánk valamennyi készpénzt, helyezzük el erre alkalmas pénzkazettában. Nyílván ezek akkora biztonságot nem nyújtanak, mint egy páncélszekrény vagy egy tűzálló dokumentum tartó, de ha zárt helyen tartanánk a pénzünket, a dokumentumainkat, ez is megteszi. Ilyen pénzkazetta 5 ezer forint alatti összegből már vásárolható.

 

Mi azt gondoljuk, a biztonságra nem érdemes sajnálni a pénzt. Gondolja át, időben és pénzben mekkora veszteséget jelent, ha eltűnik, megsemmisül egy-egy bizalmas dokumentum, adathordozó. És ehhez képest válasszon biztonságos tárolót. De természetesen a félretett készpénz mennyisége is segíthet a döntésben.

 

Ha tehát biztonságos tárolót keres, nézzen körül a kínálatban. Az Irodatech24-nél komoly választékot talál.