Ilyen ma egy kis- és közepes vállalkozásnak való multifunkciós nyomtató

Sharp nyomtató

Mit gondol a Sharp a multifunkciós nyomtatók jövőjéről? Mitől lesz egy A3-as színes multifunkciós készülék olyan, amire minden kis- és középvállalkozásnak szüksége lesz? Nézzük!

A Sharp szerint egy jó multifunkciós nyomtató egyszerűen használható, testre szabható felhasználói felülettel rendelkezik és könnyen integrálható a meglévő IT rendszerbe. A hozzá kapcsolódó szoftverek segítségével pedig könnyedén optimalizálhatók a vállalati munkafolyamatok. A Sharpnál legalábbis ilyen multifunkciós nyomtatót fejlesztettek.

 

Az új, intelligens technológiát használó készülékeik lehetővé teszik például azt, hogy az Office Direct Printnek köszönhetően az MS Office fájlokat közvetlenül nyomtathassuk. És a felhő alapú nyomtatási megoldásokra is képesek. Összességében szabad és rugalmas rajtuk a munkavégzés, aminek köszönhetően a kollégák akár saját személyes eszközeikről is nyomtathatnak. Ez pedig manapság egyre fontosabb lehetőség.

 

A Sharp amúgy nem csak ebbe az irányba fejleszt. A takarékos működés is egy fontos szempont. Be is vezettek egy olyan technológiát, ami egy mozgásérzékelőnek köszönhetően automatizálja az alvó üzemmód ki-bekapcsolását.

 

Ez egyébként úgy működik, hogy amint a felhasználó közeledik a multifunkciós nyomtatóhoz, azt érzékeli a rendszer és már be is kapcsol. Ezáltal idő takarítható meg, ami végső soron termelékenység növekedést jelent. A Sharp új készülékei tehát mindig készen állnak, de közben spórolnak a cégnek – elég jól hangzik.

 

Ezeken az új multifunkciós nyomtatókon a felhasználók az USB memóriaeszközükről közvetlenül kinyomtathatják a Microsoft Office fájljaikat. A lapolvasó rész pedig optikai karakterfelismerésre képes, így ha szeretnénk, a papír alapú dokumentumokat akár gyorsan kereshető, PDF vagy Office állományokká alakítja.

 

A Sharp új multifunkciós nyomtatói képesek továbbá arra is, hogy eltárolják a feladatokat. Mindezt úgy is, hogy a dokumentumot elküldjük egy központi nyomtatóra, ami “őrzi a parancsot”. Később pedig – hitelesítés után – akár öt, hálózatba kötött multifunkciós készüléken is elindíthatjuk a nyomtatást. Ráadásul úgy, hogy nem kell nyomtatószervert telepíteni.

 

A most felsorolt funkciók alapján világos, hogy a Sharpnál és más nyomtató gyártóknál mi az irány: a takarékos, hatékony, optimalizált nyomtatást szeretnék lehetővé tenni. És úgy tűnik, jó úton járnak. Szóval, ha energia- és festéktakarékos, továbbá smart funkciókkal ellátott multifunkciós nyomtatót szeretne, keresgéljen a legújabb készülékek között. A választáshoz mi adunk egy kis segítséget. Nézze meg az irodatech24.hu webáruház multifunkciós nyomtatóit itt!