Ilyen manapság egy jó színes nyomtató

adÚgy tűnik, ha a jövőbeni színes nyomtatásról van szó, akkor is a takarékos működés és a minőség a két kulcsszó. Legalábbis erre következtetünk a nagy nyomtató gyártók új készülékeinek tulajdonságaiból. Persze saját tapasztalatunk is az, hogy ebbe az irányba tolódnak a trendek. Mi is úgy látjuk, hogy a jóslatokkal ellentétben nem lesz papírmentes az iroda, csak takarékos. Olyan, ahol okosan nyomtatunk, méghozzá minőségben.

A nyomtató gyártók a színes készülékeknél is arra törekednek, hogy kevés festékfelhasználással lehessen minőséget nyomtatni. Van olyan készülék, amelyiknél például beépített PANTONE kalibrációs lehetőség és egy beágyazott színminta is segíti a színhelyes nyomtatást. De az új készülékeknél már nagyon alacsony a torzítás mértéke is, és a színek is jóval élénkebbek az eddigieknél. A képek pedig rendkívül élesek.

 

De nem csak egy-két gyártó tűzte ki célul, hogy a minőség javítása mellett a festéktakarékosságot helyezi előtérbe. Elmondható, hogy szinte minden nagy nyomtató gyártó ebbe az irányba mozdul. Természetesen a mobil technológiák bevezetése mellett. Ezzel korábbi bejegyzésünkben részletesen foglalkozunk.

 

De most vissza a takarékos működéshez. A festéktakarékosság egy dolog, emellett az új készülékek a papírral és az energiával is spórolnak nekünk. A készülékek egy része már alacsony hőmérsékleten képes működni, azaz kevesebb energiát fogyaszt. A dupla oldalas nyomtatási funkciónak köszönhetően pedig kevesebb papír fogy az irodában.

 

Azaz minden téren takarékosak

 

Az új nyomtatók és multifunkciós készülékek többségének a működése pedig optimalizálható valamilyen módon a mi igényeink szerint. Számos gyártó fejleszt applikációkat, szoftvereket, amik különféle jelentéseket készítenek és lehetővé teszik, hogy okosabbá tegyük a céges nyomtatást.

 

Összességében elmondható, hogy aki most vásárolna nyomtatót, sok takarékos készüléket talál már. És nem csak a nagyvállalati körnek fejlesztettek vannak a piacon, hanem a kis cégeknek, a kisebb munkacsoportoknak valók is megérkeztek.

 

Segíthetünk a megfelelő nyomtató, multifunkciós készülék vásárlásában? Nézzen körül az irodaszer webáruházunkban! Komoly választékot mutatunk.