Ilyen pendrive-ot vásároljon, ha Mac és Windows-os gépen is dolgozna

Előfordul, hogy a Mac termékekhez vásárolt pendrive, USB stick nem működik megfelelően. Ennek több oka is lehet. Leginkább az, hogy nem kimondottan Apple termékhez való pendrive-ot vásárolt.

Ha nem megfelelő a pendrive, előfordulhat, hogy az Apple gépünk egyáltalán nem tud rá másolni, vagy legfeljebb 4 GB-ot tárolhatunk rajta. Ez utóbbi független attól, hogy mennyi a tényleges kapacitása a pendrive-nak, egyszerűen ennyit értékel biztonságosnak a Mac.

 

Azoknak tehát, akik Mac gépen és Windows operációs rendszer alatt is használnák ugyanazt a pendrive-ot, erre alkalmas USB tárolót kell vásárolniuk. Ellenkező esetben problémás lehet a használat, ez pedig bosszúságot okozhat. A munkahelyen pedig termelékenység csökkenéséhez vezethet, nem beszélve a kidobott pénzről, amit egy nem megfelelő pendrive vásárlására költött.

 

Persze vannak ilyen-olyan formázási praktikák, amivel elérhetjük, hogy megfelelően működjön a pendrive, de a legtisztább és a legegyszerűbb módszer, ha megfelelő USB stick-et veszünk. Gyárt már ilyeneket a Kingstone és a Verbatim is, úgyhogy van választék. Viszont mielőtt megvásároljuk, figyeljünk arra, hogy az adott terméket az Apple valóban hitelesítette-e. A garantáltan megfelelő pendrive-ok itt érhetők el.

 

De van még egy dolog, amit érdemes tudnia

 

Ha egyébként is érdeklődik az Apple termékek iránt, a Verbatim iPone és iPad készülékekhez gyártott USB stick-je is érdekelheti. Erről egy korábbi bejegyzésünkben írtunk már. Akkor azt közöltük, hogy ez a stick kiválóan alkalmas például az okoskészülékeink tárolókapacitásának kiegészítésére, és akkor is hasznos, ha mások által átadott anyagokat tekintenénk meg a hordozható eszközünkön. Ha többet tudna erről a pendrive-ról, részletek itt.

 

Még egyszer tehát: amennyiben olyan pendrive vásárlását tervezi, amit Apple és Windows gépen is használna, legyen körültekintő a vásárláskor. Olyan pendrive-ot szerezzen be, amely mindkét operációs rendszerrel garantáltan kifogástalanul működik.

 

Nézze meg itt, mely pendrive-ok jöhetnek számításba!