Ilyen színű kiegészítőt válasszon az irodába!

Bizonyára a legtöbben már hallottak arról, hogy nem mindegy, milyen színű tárgyak vesznek körül minket az irodában. Sokat számít ez a munkahatékonyság szempontjából, ezért nem véletlen, hogy az irodaszer gyártók is különféle színű eszközöket, tárolókat, mappákat gyártanak. De hogyan válasszunk színt?

 

A saját ízlés mellett számít, hogy mit szeretnénk sugallni a hozzánk érkező vendégeknek, ügyfeleknek. A természetes színek, mint például a bézs, a barnás szín biztonságot, higgadtságot sugároz (sok ügyvéd, pénzügyi tanácsadó irodája ezért is ilyen)  De unalmasságról is tanúskodik.

 

A kék őszinteséget sugall. Emellett bölcsességet és biztonságot is jelent. A zöld kicsit utal a pénzre, vagyis a sikerességet sokan ezeknek a színeknek a használatával igyekeznek hangsúlyozni.

 

A felsoroltak sötétebb verziói komolyságot tükröznek, a világosabb színek inkább a fiatalos, modern gondolkodásmódra utalnak.

 

Nem mindegy tehát, hogy milyen színű az iroda és az sem, hogy milyen irodaszerek vesznek körbe minket. Ha érvényre szeretnénk juttatni az üzenetünket, meg kell néznünk, hogy a célcsoportunkba tartozók, a tárgyalópartnerek és az irodába, az üzletbe betérők milyen korosztályba tartoznak.

 

Ha ez nem ilyen egyszerű, válasszunk olyan színt, amivel nem nyúlhatunk mellé

 

Fontos, hogy a zöld és kék segítségével sugározzunk megnyugtató légkört, és ne használjunk túl sok vöröset, mert az az agresszió jele. De a kelleténél több sárga se legyen jelen, ez ugyanis szorongást, stresszt válthat ki egyesekből.

Ha közös gondolkodásra készülünk, jó, ha türkiz színű irodaszerek vesznek körül minket. Ha például kreatív teret hoznánk létre, erre figyeljünk. És még egy dolog: azért arra is figyeljünk, hogy a cégünk imázsába is illeszkedjen a választott szín.

És akkor most jöjjön, hogy milyen színek segítik a saját produktivitásunkat

 

A termelékeny munkához a legjobb választás a világos zöld és a kék. Ezek a színek segítenek fenntartani a figyelmünket és – ahogy az imént is írtuk – kreativitásra is ösztönöznek minket. A sötét színek alkalmazása itt sem ajánlott.

 

Ha tehát tudatosan, a színek hatását is figyelembe véve rendezné be az irodáját, válasszon ehhez alkalmas irodaszereket, kiegészítőket. Az Irodatech24 irodaszer webáruház kínálatában többféle modern színvilágú iratrendezőt talál, de az asztalok, az irodai székek, a lámpák és más irodai kiegészítők beszerzésében is segítünk. Nézzen körül nálunk!