Itt az idő, hogy bevezessük az irodában a mobil nyomtatást

Még egyszerűbbé teszi a mobil nyomtatást a Novell, megjelent ugyanis az iPrint 2.0 alkalmazása. Az új app lényege: a felhasználók  számára lehetővé teszi, hogy bármilyen készülékről bármilyen nyomtatóra küldhessenek nyomtatnivalót. És ez azért sokat egyszerűsít a dolgokon, eddig ugyanis nehéz volt “összepárosítani” a különféle rendszereket. Ennek – úgy tűnik – vége.

Az iPrint-et használóknak ugyanis nem kell a kompatibilitással foglalkozniuk. Gyakorlatilag mindent megold helyettük az alkalmazás. Az Novell iPrint 2.0 appja Apple, Android és Windows készülékről is használható. Működik okostelefonról és tabletről is. És a programon keresztül minden olyan készülékről kezdeményezhetünk nyomtatást, ami e-mail küldésre képes.

 

Csak küldünk egy e-mailt a programnak – egy előre meghatározott nyomtatási e-mail címre -, és már indul is a nyomtatás.

 

Az iPrint egyértelműen hozzájárul ahhoz, hogy még mobilabb legyen az irodai munkavégzés. Legalábbis a Novell oldalán olvashatókból ez tűnik ki.

 

Az iPrint segítségével a felhasználók tetszőleges eszközről tetszőleges nyomtatóval nyomtathatnak. Úgy, hogy a vállalati nyomtatás biztonságos marad. És nem jelent problémát a vállalat mérete sem. Az iPrint-hez bármennyi felhasználó csatlakozhat. A rendszer együttműködik továbbá az eDirectory és az Active Directory címtárral, valamint a legelterjedtebb közösségi rendszerekkel is – derül ki a Novell rövid összefoglalójából.

 

És ezt is ugyanitt közlik: a nyomtatásnak ugyanolyan mobilnak kell lennie, mint a munkaerőnek.

 

Ez pedig szerintünk is így van.

 

Persze ahhoz, hogy a nyomtatás mobil legyen, a megfelelő alkalmazások mellett megfelelő nyomtatóra és multifunkciós készülékekre is szükség lesz. És a jó áron beszerezhető, kiváló minőségű toner és festékpatron használata is fontos. Mi ezek beszerzésében tudunk segíteni. Nézzen körül az Irodatech24 webáruház nyomtatói és tonerei között!