Ki ilyen, ki olyan irodaszert használ – Ön melyik típusba tartozik?

Az irodaszer használat vonatkozásában néztük meg, hogy milyen “dolgozói típusokat” különböztethetünk meg. Ön vajon melyikbe tartozik?

Van, aki mindent papírra ír. Post it-ot Post it-ra ragaszt és alig látszik ki a jegyzetekből a munkanap végére. Egyébként nem állítjuk, hogy ez nem hatékony. Ha ügyesen rendszerezünk, biztosan segítik a napi feladatok elvégzését.

De azért, hogy garantáltan könnyen eligazodjunk, a “házi” rendezési módszerek mellett iratrendező irodaszereket is bevethetünk. Egy-két papír esetén jól jöhetnek a genothermek és a ragasztós jelölőcimkék. Viszont ha már sok dokumentum gyűlt össze, iratpapucsra, esetleg nagyobb kapacitású gyorsfűzőre vagy gyűrűskönyvre lesz szükség.

 

A második típusba azok az irodaszer használók tartoznak, akik időközönként lejegyeznek valamit a noteszükbe, a határidő naplójukba. Ők azok, akik a bejövő telefonhíváskor papír fecnire, Post-it-ra írnak mindent, de a megbeszéléseken is szívesebben választják a hagyományos papír alapú jegyzetelést. Ők egyébként általában már nyitottabbak az új technológiára is. És a papírra kézzel írt szövegeket már többnyire digitalizálják, szkennelik. Nekik a hatékonyság növeléséhez a modern kialakítású jegyzetfüzetek, határidőnaplók mellett olyan szkennert ajánlunk, ami a digitalizáláskor egyből a felhőbe továbbítja a dokumentumot.

 

A harmadik csoportba azok az irodaszer használók kerülnek, akik már nagyon ritkán írnak kézzel. A megbeszéléseken is inkább a tableten jegyzetelnek. Nekik nincs határidő naplójuk, minden információ a telefonjukban van. És még a dokumentumok digitalizálását is a telefonjukon keresztül oldják meg. Erről részletek egy korábbi bejegyzésünkben. Ami az ő irodaszer használatukat illeti: náluk csak a modern okos eszközök jöhetnek számításba. Mint például az olyan nyomtatók, amikkel a telefonjukról, a felhőből küldött anyagokat is kinyomtathatják. De náluk valószínűleg minden olyan készülék érdekes lehet, ami teljes mértékben támogatja a mobil munkavégzést. Ők előszeretettel használnak például PowerBank-ot és mindenféle hasznos mobiltelefon kiegészítőt. Bármit, ami mobillá teszi őket a munkavégzés során is. Rendszerint ők a fiatal korosztály, azok, akik nemrég váltak dolgozó felnőtté.

 

Tartozzon Ön bármelyik irodaszer használó típusba, mi segítünk a szükséges eszközök beszerzésében! Nézzen körül az Irodatech24 webáruházában!