Kiszámolta már, hogy évente mennyit spórolhat, ha megfelelő nyomtató tonert vásárol?

Egy jó választással 76 százalékkal is csökkenhet a kiadás. Érdemes tudni, hogy a minőségi nyomtatáshoz manapság nem kell feltétlenül eredeti nyomtató tonert vásárolnunk. A prémium kategóriájú utángyártott tonerek is képesek arra, hogy az igényeinknek megfelelő, az eredetivel megegyező minőséget produkálják. Hogyan lehetséges ez?

 

Úgy, hogy a nyomtató tonereket újragyártó vállalkozásokat komolyan szabályozzák. Léteznek olyan minősítések, amik megszerzése nélkül a gyár nem hozhatja forgalomba az újragyártott termékeit. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a gyártási és az ellenőrzési folyamatok is szabályozva vannak. A kopó, elhasználódott alkatrészeket kicserélik, az így újragyártott tonereket pedig egy minőségellenőrzési folyamat során tesztelik. És csak ezután kerülnek a boltokba.

 

Elvileg a legtöbb helyen biztonságos a vásárlás, de azért jobb óvatosnak lenni. Vannak ugyanis olyan kereskedők, akik nem megbízható forrásból származó tonereket értékesítenek. Gyanúsan olcsón. Tehát náluk minden az ár.

 

De mi számít túl olcsónak?

 

1-2 ezer forintért ne vegyünk tonert. Ez az összeg valószínűleg nem fedezi az újragyártás költségeit. Ami a vásárlót annyira nem is érinti, az viszont igen, hogy ezek a kellékek általában nem képesek az elvárt minőségre. De még ez sem lenne olyan nagy baj, viszont ami még ennél is nagyobb gond, hogy a rossz minőségű toner a nyomtatónkat is veszélyeztetheti.

 

Meglátásunk szerint az ideális utángyártott toner ár 4-5 ezer forint körüli. Ami egyébként így is olcsónak számít, hiszen egy eredeti nyomtató toner körülbelül 25 ezer forintért vásárolható meg.

 

Ha tehát spórolnánk a toner vásárláson, válasszunk útángyártott prémium kategóriás tonert, és óvakodjunk a nem megbízható forrásból származó, túl olcsó kellékanyagoktól.

 

Ha biztosra menne, nézzen körül itt! Mutatjuk az Irodatech24.hu webáruház toner kínálatát.

One thought on “Kiszámolta már, hogy évente mennyit spórolhat, ha megfelelő nyomtató tonert vásárol?

Comments are closed.