Ledes nyomtatókat az irodákba! – A fejre élettartam garanciát vállal a gyártó

led nyomtató

Gondolhatnánk azt is, hogy egy teljesen új fejlesztésű gépről van szó, pedig nem újkeletű a dolog. Már a 90-es évek elején megjelentek az úgynevezett led letapogatású nyomtatók, amelyek a költséghatékonyság, a jobb minőségű nyomtatás és a kisebb helyigény alternatíváját teremtették meg.

Maga a led technológia úttörőnek számít mind az autógyártás, mind pedig a szórakoztatóipari termékek kifejlesztése során, nem is beszélve a háztartások vagy az ipari méretű termek, csarnokok megvilágításánál jelentkező energia- és költségmegtakarításról.

 

A ledes nyomtatók kifejlesztése az OKI céghez köthető, a cég fejlesztői már 1989-ben jelentkeztek led technológiás nyomtatójukkal. Az eltelt időszak alatt pedig a megjelenő újításoknak köszönhetően kifinomult gépeket találunk a termékpalettán.

 

De miért is használnánk ilyen nyomtatót? Miért ne maradjunk inkább a lézernél?

Egy kis- vagy középvállalkozás sokszor árérzékeny lehet, de ha megnézzük a nyomtatók költségeit, elgondolkodtató értékeket kaphatunk. Lássuk legelőször a bekerülési költséget, ami egy lézer nyomtató esetében bruttó 20 ezer forint, egy ledes nyomtató esetében bruttó 47 ezer forint.  Ennek ellenére a kellékanyagok folyamatos vásárlása és a felhasznált energia költségei egy ledes nyomtatónál kisebbek lehetnek, nem is beszélve arról, hogy a ledes nyomtatók fej részére a legtöbb esetben élettartam garanciát vállal a gyártó. Egy lézernyomtató meghibásodása esetén a bonyolult mechanika miatt a javítás nem biztos, hogy arányban lesz majd a készülék árával.

 

Figyeljük meg ezen felül a tonerek árát!

Míg az említett 20 ezer forintos árban kapható, lézer technológiájú nyomtatóhoz 16 ezer forintért fogunk ezer oldal nyomtatására elegendő kapacitású tonert kapni, addig a 47 ezer forintba kerülő led technológiájú nyomtatónkhoz 20 ezer forintért tudunk majd 1500 oldal nyomtatására alkalmas tonert beszerezni. Ebből következik, hogy egy oldal nyomtatása a lézernél 16, a lednél 13 forintba kerül majd. Hosszabb távon tehát egy led-es nyomtató megtérülő befektetés lehet, nem is beszélve arról, hogy míg mindkét nyomtató belépő szintet képvisel nyomtatási minőségben, egy ledes nyomtató dupla, akár 2 ezer 400 dpi minőséget is tud produkálni. És jobban is terhelhető, így pedig lépést tud tartani hosszabb távon is a vállalkozás fejlődésével.

 

Tehát amikor fejlődő gazdaságról, fejlődő vállalkozásokról beszélünk, nem engedhetjük meg, hogy a használt eszközeink energiapazarló és ezen keresztül költségnövelő gépekké váljanak. A ledek – kis teljesítményfelvételükkel – minden elektronikai eszközben az úgynevezett zöld technológiákat erősítik. Emellett nem kell félnünk attól, hogy kevesebbet kapunk, sőt a folyamatos fejlesztések révén kompaktabb és nagyobb tudású eszközökkel dolgozhatunk. Így segítik a ledes nyomtatók a munkánkat, és viszik előbbre a vállalkozásunkat.