Mennyi oldalt tudunk kinyomtatni egy utángyártott nyomtató tonerrel?

Nyomtatás utángyártott tonerrel

Mennyi oldalt tudunk nyomtatni egy eredeti tonerrel, és mire képes mennyiségi szempontból egy utángyártott toner? Ez a kérdés sokakat foglalkoztat, ezért most segítünk egy kicsit, hogy könnyebben menjen a döntés, a toner vásárlása.

A tényleges kapacitás tonerenként eltér. A nagyobb teljesítményre tervezett nyomtatóknál a tonerek nyomtatási képessége is nagyobb lesz. Átlagos esetben egyébként 1600-2000 oldalról beszélhetünk. És ez a szám rendszerint az eredeti és az utángyártott tonereknél is megegyezik.

Hogyan lehet ez, mi alapján számítják ki a kapacitást?

Ez egy egységes számítási módszeren alapul. Azt nézik, hogy egy színnel, öt százalékos papír lefedettség esetén mennyi oldal nyomtatása lehetséges a készülékünkkel. Szakértők szerint ez az öt százalék megfelel egy A4-es gépelt oldalnak, ezért mondhatjuk, hogy hiteles a számítás. Bár előfordul, hogy a nyomtatónk fejtisztítást végez, és emiatt több festék fogy, vagy mi nyomtatunk nagyobb lefedettséggel, így egy 2 ezer oldalas kapacitás esetén azért pár száz oldal mínusszal kell számolni.

Viszont ez jellemzően független attól, hogy eredeti a toner vagy utángyártott. Legalábbis a nálunk kapható tonereknél nincs különbség.

De akkor miben különbözik egy utángyártott toner egy eredetitől?

A gyártási technológiában. Vagyis egy újragyártott toner már nem új, ezért nem adható el ugyanazon az áron. Ettől függetlenül biztonságos a működése – már ha jó helyen, jó gyártótól vásárolunk. Az újragyártás folyamata ugyanis szabályzott. Ilyenkor minden kopó alkatrészt kicserélnek a gyártók, majd tesztelik a tonert, és csak kifogástalan állapotban engedhetik újra a piacra.

Ezért kerül negyed annyiba egy utángyártott toner. Vagyis a kapacitás és a minőség, de a biztonság is adott az utángyártott tonereknél is. De azért a toner vásárlásakor figyeljen arra, hogy minőségi gyártótól és megbízható forgalmazótól szerezze be a terméket. Jobb biztosra menni.

Ha gondolja, mi segítünk a megfelelő nyomtató toner beszerzésében. Nézze meg a kínálatunkat és az árakat itt!