Miért ne használnánk az irodában 100 százalékban újrahasznosított nyomtató papírt?

Sokakban az a kép él, hogy egy újrahasznosított nyomtató vagy másoló papír halvány színű, inkább szürkés árnyalatú, mint fehér. Tény, van ilyen is, de ha újrahasznosított nyomtató papírt vennénk, manapság már nem kell lemondanunk a minőségről.

Ha pedig ezt többen tudnák, jóval zöldebben működhetnének az irodák. És még sokkal többet sem kell fizetnünk egy újrahasznosított nyomtató papírért. Bizonyos kategóriákban nincs nagyobb eltérés. A Victoria 100 százalékban újrahasznosított másoló papír például szinte ugyanannyiba kerül, mintha egy hagyományos másoló papírt vennénk. A fehérséget nézve nyílván van különbség. Az előbbi CIE 55-ös, az utóbbi pedig CIE 146-os fehérségű. Ahhoz, hogy a papírunk 100 százalékban újrahasznosított legyen és emellett a lehető legfehérebb is, kicsit többet kell fizetnünk. A Xerox példádul már gyárt CIE 85-ös és CIE 110-es fehérségű újrahasznosított másoló papírt is. Viszont ezeknek az ára, ahogy az imént írtuk, már magasabb. De talán azért, hogy kicsit zöldebbek legyünk, megéri többet fizetni.

 

Nyílván nem szívesen áldozunk erre túl sokat. Viszont, ha átszervezzük a nyomtatási szokásainkat, máris könnyebben “zöldülhetünk”. Ha például csökkentjük a betűméretet és a margó méretét, máris kevesebb papír fogy. De úgy is csökkenthetjük a papírfelhasználást, ha a két oldalas, duplex nyomtatást választjuk.

És még az is számít, hogy a vázlatunk tartalmát a nyomtatás előtt átszerkesztjük-e. Vagyis csak a nekünk fontos szövegrészeket, képeket és grafikonokat nyomtatjuk. Úgy is környezetbarátabbá tehetjük a nyomtatást, ha vázlatok nyomtatására olyan papírt használunk, aminek az egyik oldalára korábban már nyomtattunk. De még számos egyéb lehetőség létezik. Ezekről egy korábbi bejegyzésünkben olvashatsz.

 

Visszatérve a 100 százalékban újrahasznosított nyomtató és másoló papírokra: ha a vásárlásra kerül a sor, nézzük meg a fehérséget és azt is, hogy használható-e a mi nyomtatónkhoz (tintasugaras, lézer). És végül a papírvastagságra is vessünk egy pillantást – így már biztosan jól választunk..

 

Mi a megfelelő nyomtató és másoló papír vásárlásában segítünk. Nézzen körül az Irodatech24 irodaszer webáruház kínálatában!