Mikor használjunk színes papírt a nyomtatáshoz?

Vannak olyan helyzetek, amikor igazán hasznos lehet egy önmagában színes másoló papír. Főként olyan helyzetekre igaz ez, amikor a figyelemfelkeltés a cél. De azért máskor is hasznát vehetjük a színes másolópapírnak. Mutatjuk, hol.

Szóróanyagoknál például nagyon hasznos. A járókelők figyelme könnyebben megragadható egy élénk színű papírral. Nem beszélve arról, hogy jóval olcsóbb így figyelemfelkeltő marketinganyagot készíteni, mintha magunk nyomtatnánk különféle színeket, kiemelt szövegrészeket. Szóval egyszerű szóróanyagok, plakátok nyomtatására kiváló a színes másolópapír. És ez csak az egyik felhasználási területe.

 

A színes másoló papírokat a saját figyelmünk felkeltésére is használhatjuk. Akárcsak egy öntapadós jegyzettömb papírjaira, a színes másoló papírokra is írhatunk emlékeztetőt. Előbbire viszont csak kézírással jegyezhetünk le figyelmeztetéseket. A színes másoló papírra viszont akár nyomtathatunk is. És nagyobb formátumban is készülhet irodai emlékeztető mondjuk a kollégáknak a faliújságra.

 

De a színes másoló papírra nem csak emlékeztetőt nyomtathatunk, hanem figyelmeztető információkat is. Akár felszólítást vagy olyan tudnivalókat, amiket mondjuk az ügyfelünknek célszerű elolvasnia. Ez lehet egy szerződés fontos része vagy egy elszámoló számla is. Ezeket csatolhatjuk tájékoztató anyagokhoz, akár levélben vagy mappában is átadhatjuk az érintetteknek, ugyanis a színes másoló papírok mérete szabvány, főként A4-es.

 

Láthatóan rengeteg felhasználási területe van a színes másoló papírnak. Ez pedig sokat rendelt irodai termékké teszi. De nem csak a felhasználhatóságuk miatt szeretik ezeket egyre több cégnél, hanem azért is, mert szinte minden nyomtatóval kompatibilisek (méretük, vastagságuk és felületük miatt). Amire viszont érdemes figyelni, hogy a sötétebb színű papíroknál a fekete betű nem lesz igazán olvasható. Így ilyenkor valamilyen világosabb betűszínt kell választanunk, ehhez pedig már színes nyomtatót szügséges használni.

 

Világos színű másoló papírok esetén tehát a mono nyomtatók is bevethetők, sötét papíroknál viszont már színes nyomtatóra lesz szükség.

 

Amennyiben színes másoló papírt keres, itt nézzen körbe. Ha tonert és nyomtatót vásárolna, itt találhat jó áron minőségi kellékeket.