Milyen nyomtatót válasszak az otthoni irodába?

Megnéztük, milyen nyomtatót ajánl a Canon és milyet a HP az otthoni irodákba.

Mindkét gyártónál van választék bőven. És mindkét helyen kiemelik a minőséget és a smart funkciót. Azaz: minden munkakörülményhez illeszkedik a nyomtatójuk. Már, ha jó készüléket választunk.

Ha megnézzük a kínálatot, azt látjuk, hogy vehetünk színes multifunkciós készüléket, ugyanezt fekete-fehérből és “csak” nyomtatókat is. Úgyhogy a vásárlás előtt nem árt kigondolni, hogy mire használjuk a készüléket.

 

A Canon leginkább a PIXMA nyomtatóit ajánlja az otthoni irodákba. És azt írják, hogy ha ezeket választjuk, javíthatunk a munkafolyamatokon, gyors és minőségi nyomtatásra számíthatunk. Kiemelik továbbá, hogy wifi-vel is csatlakozhatunk a készülékhez. Így akár okostelefonról is elküldhetjük a nyomtatási parancsot. Persze a készülékek hatékonyak és fenntarthatóságban is jeleskednek. Bár manapság ez eleve elvárható egy modern nyomtatótól.

 

Ezzel szemben az HP az otthoni/irodai nyomtatóinál azt emeli ki, hogy a készülék tulajdonosa könnyedén nyomtathat élénk fényképeket, kreatív projekteket vagy lézernyomtató minőségű szöveget akár az okostelefonjáról vagy a táblagépéről is.

 

Tehát itt is megjelenik a minőség és a wifi-s kapcsolat, mint lehetőség. Ebből is látszik, hogy ha nyomtatót vásárolunk, erre figyeljünk, hiszen valószínűleg igényünk lehet/lesz rá. A HP esetében azonban az otthoni mellett érdemes megnézni a kis irodákba szánt készülékeket is. Ezeket azoknak a vállalkozásoknak ajánlják, ahol ötnél kevesebben használják a készüléket és nem nyomtatnak többet havi 2 ezer 500 oldalánál. Ezek között a termékek között találunk egy és többfunkciós készülékeket is, úgyhogy hasonlóan széles a skála, mint a Canon-nál.

 

Ami viszont az árakat illeti. A HP mono lézeres multifunkciós készülékek 40 ezer forint körül érhetők el. Ezek kiválók kis irodákba. Míg a Canon – ugyancsak mono – multifunkciós nyomtatók 60 ezer forint körül kaphatók. A színes változatok ennél drágábbak, de lehet, hogy megéri kicsit többet áldozni rá.

 

A tintasugaras multifunkciós nyomtatók viszont ennél olcsóbbak. Az említett PIXMA sorozatból már 20 ezer forint körül találunk nyomtatót. És a HP is nagyjából ezen az áron kínál hasonló képességekkel rendelkező készüléket. Ezek az induló árak, de az irodába azért ennél komolyabb készülékekre lehet szükség. A CANON esetén nézegessük a PIXMA MG sorozatú készülékeket. Míg a HP-nál DeskJet Ink Advantage sorozatban kutakodjunk. Szerintünk mindkét termék jó választás lehet. De mielőtt döntenénk, ellenőrizzük le azt is, hogy melyik készülék mennyit képes nyomtatni, mennyi a havi javasolt oldalmennyiség. Csak viszonyításként: a 30 ezer forint körüli HP multifunkciós tintasugaras nyomtatónál 300-400 oldal a javasolt havi nyomtatási mennyiség. Ha ennél többet nyomtatunk, érdemes kicsit komolyabb eszközt beszerezni.