Mit ajánl a Canon, ha gyors, kompakt üzleti nyomtatót szeretnénk?

Amennyiben vállalkozásunkba egy üzleti célú, gyors, kompakt, multifunkciós nyomtatóra lenne szükségünk, akkor a Canon a Maxify MB2350 modelljét ajánlja. De miért?

Az MB2350 multifunkciós nyomtató komplex szolgáltatást nyújt: nyomtat, másol, szkennel és faxol – eddig semmi extra. Jellemzői között szerepel a Wi-Fi, az Ethernet, az érintőképernyős vezérlés, valamint az okostelefonhoz és a felhőhöz csatlakoztatás lehetősége – ez viszont már valami.

 

Mivel a legtöbb okos eszköz rendelkezik Wi-Fi kapcsolattal, a nyomtatót több felhasználó között is meg lehet osztani. Így pedig zökkenőmentesen lehet vele nyomtatni. Az Apple termékekbe beépített Apple AirPrint alkalmazás automatikusan érzékeli a nyomtatót a Wi-Fi hálózaton, és lehetővé teszi fényképek, e-mailek, weboldalak és egyéb dokumentumok azonnali nyomtatását.

 

De nem csak az Apple-pártiaknak kedveznek

Az androidos készülékekre kifejlesztett Canon Print alkalmazás segítségével a vezeték nélküli hálózaton elérhető nyomtatót érzékeli a telefonunk vagy a tabletünk, így lehetővé válik a vezeték nélküli beolvasás vagy nyomtatás. De ezen kívül a nyomtató állapota, vagy akár a tintaadatokra vonatkozó információk is elérhetőek vezeték nélkül – ha jól értjük.

 

Az MB2350 támogatja a hozzáférési pont módot, ami azt jelenti, hogy ha nincs vezeték nélküli hálózatunk vagy routerünk, akkor a nyomtató ad hoc vezeték nélküli módot képes létrehozni. Ezek után pedig a Canon Print vagy az Apple AirPrint alkalmazással közvetlenül nyomtathatunk okostelefonról vagy tabletről.CANON Maxify MB2350 multifunkciós nyomtató

 

A nyomtató támogatja a Google Cloud Print felhőalapú szolgáltatást is – ahogy ezt már írtuk. Így amennyiben beregisztráljuk a nyomtatónkat a Google fiókunkba, akár számítógép nélkül, a multifunkciós készülék érintőkijelzőjéről is indíthatunk nyomtatást. Vagy beolvashatunk dokumentumokat, fényképeket, amelyeket aztán a felhő tárhelyen tárolhatunk.

 

A nyomtató rendelkezik úgynevezett gyors első nyomtatás funkcióval, ami 7 másodperc alatt indul és percenként 15 színes vagy 23 fekete-fehér lapot képes előállítani. Ez pedig a kategóriájában kifejezetten gyors készülékké teszi. A nyomtató rész továbbá 500 lapos papírkapacitással rendelkezik, illetve 50 lapos automatikus dokumentumadagolóval, ami túlmelegedést ellenőrző rendszerrel van ellátva. Ez azt jelenti, hogy a készülék 50 vagy 80 lap szkennelése vagy másolása esetén 1 perc szünetet tart, így elősegítve a biztonságos és hatékony működést.

 

A kisebb irodákba szánt MB2350 XL méretű tintapatronokkal rendelkezik, fekete-fehér nyomatokból 1200, színes A4 méretű lapokból 900 darabot képes előállítani. A tintapatronok egyenként cserélhetőek, így biztosítják a maximális produktivitást és a minimális pazarlást – állítja a Canon. A kifejezetten üzleti célra kifejlesztett, kettősen ellenálló tinták éles szöveget és élénk színeket biztosítanak, nem halványulnak el idővel sem, jelölésállóak és surlódásállóak, ráadásul rendkívül kimagasló teljesítményt nyújtanak a magas minőségű üzleti dokumentumokhoz való felhasználáshoz – ez pedig egy vállalkozásnál elég fontos.

 

A nyomtató a produktivitás és a multifunkciós felhasználás jegyében támogatja az A4 formátum mellett a borítéknyomtatást és a különböző fotópapírtípusokat is 275 g/m² vastagságig.

 

Összességében szerintünk jó választás.