Mitől lesz jó egy jegyzetfüzet? Hogyan válasszunk nekünk megfelelőt?

Jegyzetfüzet

Gondolta volna, hogy az se mindegy: milyen tulajdonságokkal rendelkező jegyzetfüzetet, határidő naplót választ? Bármennyire is meglepő, több olyan funkciót is figyelembe kell vennünk a vásárláskor, ami elsőre talán fel se tűnik.

Meg kell például néznünk, hogy kellően flexibilis-e a jegyzetfüzet. Vagy épp az ellenkezője igaz rá: egyáltalán nem hajlékony, kimondottan kemény a borítója.

 

Fontos a praktikum

 

Nézzük meg, hogy a jegyzetfüzet oldalán található-e tolltartó, és lehetséges-e, hogy egy gumiszalaggal összefogjuk, amikor nem használjuk. Gondoljunk csak bele: ha ez utóbbi nincs, sokkal sérülékenyebb a jegyzetfüzet belső része. Ha pedig nincs tolltartó, nagy valószínűséggel akkor nem lesz nálunk toll, amikor írnánk bele.

 

Praktikus dolog, ha egy jegyzetfüzet, notesz rendelkezik jelölő szalaggal. Csak, hogy tudjuk, hol dolgoztunk benne legutóbb. Jó dolog az is, ha van benne archiváló rekesz is. Ide kisebb névjegyeket, régi jegyzeteket is elhelyezhetünk.

 

És az is hasznos, ha a jegyzetfüzet tartalmaz perforált lapokat. Továbbá a lapok számozása sem jelent hátrányt. De az oldalak száma sem mindegy, 80 oldal már ideális. Bár ez személyfüggő.

 

Azt pedig, hogy ne sérüljenek könnyen a jegyzetek, azt a lapok súlya is befolyásolja. A 100 grammos papír az ideális, ha egy strapabíró jegyzetfüzetet szeretnénk.

 

Persze, ha fontos, hogy a notesz állja a hétköznapi megpróbáltatásokat, ügyeljünk arra, hogy a borító is az igényeknek megfelelő legyen. Ahogy a bevezetőben is írtuk, olykor a rugalmas kivitel, máskor a kemény borító az ideális. Gondoljuk végig, nekünk melyik a megfelelő.

 

És még egy dolog: a méret. A5-ös vagy A6-os kivitel lenne praktikusabb nekünk? Ezt rendszerint az határozza meg, hol, miben hordanánk. Nyílván ha a kabát, a zakó belső zsebében tartjuk, a kisebbet célszerű választani. Ha pedig táskában hordjuk, a nagyobb is jó megoldás lehet.

 

Legyen bármelyik verzió is szimpatikus, az Irodatech24 webáruházunkban talál megfelelőt. Mutatjuk a jegyzetfüzet kínálatot.