Ne engedjük, hogy a bizalmas adatokat leolvassák a monitorunkról, a tabletünk vagy a telefonunk kijelzőjéről!

Sokat dolgozik nyilvános helyen? Bizalmas adatokkal bánik? Nem szeretné, hogy mások is lássák, hogy a hordozható eszközein épp min munkálkodik? Akkor lehet, hogy önnek is hasznos egy betekintésvédelmi szűrő. Függetlenül attól, hogy lapotopot, tabletet vagy okostelefont használ lehetséges, hogy “kizárja az illetékteleneket a munkájából”.

A Fellowes terméke például képes arra, hogy 30 százalékos szögből már láthatatlanná tegye a kijelzőn lévőket. Viszont szemből nagyon is jól látható minden. Az eszköz segítségével lehetővé válik, hogy bárhol végezhessük a munkát, akár nyilvános helyen is dolgozhatunk bizalmas adatokkal.

 

Kiknek ajánlott?

 

MonitorszűrőA Fellowes oldalán összegyűjtöttek néhány területet, ahol igencsak hasznos lehet a betekintésvédelmi szűrő. Ilyen az egészségügy, a kormányzati szektor, a pénzügy és a vállalati szféra is. Leginkább azok a területek az érintettek, ahol egymást váltják az ügyfelek vagy a páciensek. És azok, ahol gyakori az irodán kívüli, nyilvános helyen végzett munka.

 

De érintett lehet az oktatás területe is. A betekintésvédelmi szűrő megakadályozza például azt is, hogy a diákok adatait esetleg illetéktelenek meglássák, amennyiben a tanár laptopot vagy tabletet is használ.

 

A betekintésvédelmi szűrőt egyébként nagyon könnyű az eszközre helyezni. És nem kell attól félni, hogy kárt okoz benne. Gond nélkül el is távolítható. A vásárláskor csupán azt kell meghatároznunk, hogy milyen és mekkora kijelzőre szeretnénk védelmet. Ugyanis monitorra, laptopra, tabletre és okostelefonra is helyezhető már betekintésvédelmi szűrő.

 

Elvileg egyszerű a felhelyezés művelete, de ha azért érdemes megnézni a Fellowes oldalán található segítő videókat. http://fellowes.hu/privascreen#cont2a

 

És hogy mennyibe kerülnek ezek a betekintésvédelmi szűrők?

 

Változó, márkától és a kijelző méretétől is függ. Laptopra nagyjából 13 ezer forint körüli áron vásárolhatunk. Ez az induló ár, ami bizony nem tűnik túl olcsónak, viszont ha azt nézzük, hogy mekkora veszteséget okozhat az, ha illetéktelenek kezébe kerülnek a bizalmas adatok, lehet nem is olyan drágák.

 

Ha kíváncsi a teljes kínálatra, itt megnézheti. 3M és Fellowes betekintésvédelmi szűrők közül is válogathat az Irodatech24 oldalán.