Néhány fontos dolog, amit jó, ha tud, mielőtt utángyártott nyomtató tonert vásárol

Nyomtató toner vásárlás

Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amik segíthetnek dönteni abban, hogy eredeti vagy utángyártott nyomtató tonert vásároljon. Megmutatjuk, mit célszerű megnézni a vásárlás előtt.

Először is a kompatibilitást. Ebben a nyomtató toner alkalmazások segítenek. Ezekbe csak be kell gépelnünk a nyomtatónk típusát, és a rendszer automatikusan kiadja, hogy melyik eredeti és melyik utángyártott nyomtató toner passzol a mi készülékünkhöz.

A következő, amit célszerű megnézni, hogy a forgalmazó vállal-e garanciát a termékre. Ha nem, az már gyanús lehet. Ha a kompatibilitásra és az esetleges meghibásodásra is érvényes a garancia, akkor az már jó jel.

Ha tehetjük, hasonlítsuk össze az utángyártott tonerünk tulajdonságait az eredeti kellékanyagéval. Nézzük meg például a lapkapacitást. És az árak alapján a lapköltést is. Ezt egyébként egy meghatározott számítás szerint állapítják meg. Az öt százalékos laplefedettség esetén felhasznált festék költségéből számítják ki, hogy mennyibe kerül egy oldal kinyomtatása.

 

Feltehetően ezekből már kitűnik, hogy egy oldal jóval kevesebbe kerül egy utángyártott toner használatával.

 

Általánosságban egyébként elmondható, hogy a megtakarítás 75-76 százalékos. Ami elég meggyőzően hangzik. De honnan tudjuk, hogy nem teszi tönkre a nyomtatónkat egy rosszul összerakott utángyártott nyomtató toner?

 

Onnan, hogy a megbízható forgalmazók erre is vállalnak garanciát. Vagyis ha az adott áruházban vásárolt toner kárt okoz a nyomtatóban, a keletkezett kárt a forgalmazó megtéríti. Sőt van, ahol még technikai ügyfélszolgálat is segíti a vásárlót. Ha netán valamiért nem sikerülne beüzemelni a nyomtatóban a tonert, akkor segítenek.

 

És még egy dolog. A nyomtatási minőség kérdése. Erről webáruházban nehéz meggyőződni. Egyedül a vásárolói véleményekre hagyatkozhatunk csak. Továbbá mi azt javasoljuk, hogy ha biztosra menne, ne a legolcsóbb utángyártott tonert vásárolja meg. Inkább a prémium minőséget. Ha ilyet rendel, gyakorlatilag harmad áron vesz az eredetivel csaknem megegyező minőségre képes utángyártott nyomtató tonert.

 

Ha ilyet keres, nézzen körül az Irodatech24.hu webáruházban!