Nyomtatás olcsóbban – Ezért nézzük meg, hogy valóban szükségünk van-e színes nyomatra

A nyomtatás fekete fehérben olcsóbb, mint színesben. Ez nem nagy titok. De azt már kevesen tudják, hogy a színes nyomtatóval készített fekete fehér anyagok jóval drágábbak, mintha ugyanazt mono nyomtatóval készítettük volna.

Csak hogy érzékeltessük: egy színes nyomtatóval készített nyomat nagyjából négyszeresébe kerül a monokróm által készített anyaghoz képest. A konkrét összeget nehéz meghatározni, hiszen számít, hogy milyen tonert használunk. Eredetit vagy utángyártottat, újragyártottat. És azon is sok múlik, hogy mekkora a lefedettség. De az tény, hogy arányaiban négyszeres a különbség.

 

Egy eredeti tonerrel készített mono nyomat nagyjából 12 forintba kerül.

 

Ha viszont fekete, prémium utángyártott tonert veszünk, vagyis monokróm nyomtatóval nyomtatunk, akkor egy fekete-fehér oldal nagyjából 3 forintba kerül. Azaz nem csak akkor spórolhatunk a nyomtatáson, ha fekete-fehérben nyomtatunk, hanem akkor is, amikor az eredeti toner helyett prémium utángyártott tonert választunk.

 

Jó tanács tehát: ha a cégben sok a fekete-fehér nyomat, akkor inkább mono lézer nyomtatót használjunk. Olyat, ami terhelhető, bírja az igénybevételt. Ilyen készülékek itt.

 

És ami még a mono nyomtató mellett szól:

 

  • olcsóbb, mint a színes nyomtató
  • olcsóbb az előállított nyomat
  • a kevesebb alkatrésznek köszönhetően kisebb a meghibásodás lehetősége
  • kisebb helyet foglal, sokkal kompaktabb
  • a karbantartása is kevesebbe kerül

Azaz ha nem fontos, ne nyomtassunk színesben. Ezzel sokat spórolhatunk a cégünknek. Sokan javasolják és már mi is írtunk róla, hogy hosszú távon jobban megéri, ha a céges fekete-fehér nyomatok egy mono lézer nyomatóval készülnek, a ritkább, színes példányok pedig tintasugaras nyomtatóval.

Legyen bármelyik megoldás is szimpatikus, mi az Irodatech24 webáruházban segítünk a választásban. A monokróm nyomtatók itt, a színes tintasugaras készülékek pedig itt.

Ha pedig tonerre lenne szüksége – jó áron -, itt nézzen körbe!