Nyomtató vásárlás: színes vagy mono készüléket vegyek?

A nyomtató vásárlás nem egyszerű feladat. Gyakran még azt sem könnyű eldönteni, hogy színes vagy mono készüléket szerezzünk-e be. Nem beszélve arról, hogy lézer vagy tintasugaras legyen-e inkább a választott készülék… Viszont van egy dolog, amit ha mérlegelünk, könnyebb lesz a döntés. Legalábbis arra választ kaphatunk, hogy nekünk a színes vagy a mono nyomtató vásárlása éri-e meg jobban. Mutatjuk, miről van szó.

Fontos, hogy mérlegeljük, mennyi színes nyomatot készítünk. És azt ne számítsuk színesnek, ha egy nyomtatott ajánlatban a logo színes. Emiatt ugyanis nem érdemes színes nyomtatót vásárolni. A színes nyomtatás ott kezdődik, ha hetente több alkalommal készülnek olyan anyagok, amiknél számít a szín. És olyanok ezek a nyomatok, amik színek nélkül nem érnék el a várt hatást. Vagyis marketing célú, imázst építő anyagokról van szó. Netán olyan kimutatásokról, amik színek nélkül értelmezhetetlenek lennének.

 

Gondolhatnánk, hogy ha ritkán is, de nyomtatunk színeset, akkor célszerű színes nyomtató vásárlását tervezni. Még akkor is, ha drágább egy ilyen készülék. Ez nem így van.

 

Azért ezt jobb kicsit átgondolni, ugyanis egy fekete-fehér nyomat színes nyomtatóval készítve akár 30 százalékkal is többe kerülhet. Ha pedig innen nézzük a dolgot, nyilván jobban megéri a havi egy-két színes nyomatunkat valamilyen külsős cégnél elkészíttetni.

 

Ha így teszünk, akkor nem csak a nyomtatáson spórolunk, hanem már a nyomtató vásárlásakor is. És nem keveset, legalább 10-20 ezer forint marad a zsebünkben, ami még rendszeres nyomtatás esetén is több havi toner vásárlás költségét fedezheti. Legalábbis akkor, ha prémium minőségű utángyártott tonert vásárolunk. Ami az eredeti kellékanyag árának a töredékéért megvehető.

 

Nyomtató vásárlás a terv? Mi segítünk megtalálni a leginkább megfelelő készüléket, és még a toner, papír vásárlásában is számíthat ránk. Nézzen körül az Irodatech24.hu webáruházban!