Nyomtató vásárlás – ár, teljesítmény és hatékonyság

nyomtató

Nyomtató vásárlás esetén az ár mellett nézzük meg a teljesítményre, a hatékonyságra és fenntarthatóságra vonatkozó paramétereket. Ha ezeket összevetjük az igényeinkkel, akkor garantáltan megtaláljuk az irodánk méretéhez való legjobb nyomtatót.

Más nyomtatóra van ugyanis szükségünk, ha otthon üzemeltetjük az irodánkat, más nyomtató kell, ha kis irodában dolgozunk és más, ha 20-30 dolgozó használ egyetlen készüléket.

 

Ez nem túl nagy újdonság, mégis sokan tanácstalanok, ha nyomtató vásárlása kerül szóba. A lényeg, hogy a választáskor a nyomtató teljesítménye és a hatékonyság legyen a leginkább mérvadó. Ehhez képest nézzük meg az árat. Szánjunk időt a vásárlásra, ügyeljünk arra, hogy a nyomtatónk a legkevesebb festék felhasználásával a legtöbbet nyújtsa. Jó áron vegyünk nekünk való nyomtatót. Azaz optimalizálja a nyomtató képességeit a feladatokhoz.

 

Nyomtató vásárlás mikrovállalkozásoknak

Ha tehát otthoni irodába keresünk nyomtatót, nem feltétlenül a gyors nyomtatásra kell koncentrálnunk. Válasszunk olyan terméket, ami a megbízhatóságot helyezi előtérbe. Nem feltétlenül kell megvennünk a legdrágább terméket. Hiszen valószínűleg nem jelent problémát az, ha percenként “csak” 20 oldalt tudunk kinyomtatni. Így akár az olcsóbb árú nyomtatók között is nézelődhetünk. De érdemes a multifunkciós készülékeket is szemügyre venni.

 

Ha tehetjük, válasszunk olyan nyomtatót, ami szkennelni is tud. Ez a funkció is hasznos lehet, mivel a céges munkában nélkülözhetetlen a nyomtatott dokumentumok archiválása – legyen bármekkora is vállalkozás. Ha tehát takarékos megoldást szeretnénk, mindenképpen térképezzük a multifunkciós készülékek kínálatát is.

 

Nyomtató vásárlás kis, közepes irodába

Amennyiben nagyobb az irodánk, esetleg kisebb csoportban dolgozunk, nem biztos, hogy az imént említett megoldás a legjobb. Ha rendszeresebben nyomtatunk – a cégünk méreténél fogva -, sorban készülnek a számlák, az ajánlatok, a szerződések, akkor komolyabb nyomtatóra lesz szükség. Olyanra, ami bírja, ha időközönként nagyobb igénybevételnek van kitéve. Képes akár 40 oldalt is nyomtatni percenként. Mindezt minőségben. És ráadásul úgy, hogy közben kevés energiát és festéket használ el.

 

Persze a 10-20 fős irodáknak is szükségük lehet szkennelésre. Léteznek már többfunkciós nyomtatók az ő igényeikre szabva is. Nézze meg a közepes méretű irodákba szánt multifunkciós nyomtatókat itt.

 

Ha 50 dolgozónak van szüksége nyomtatásra

Ebben az esetben kifejezetten nagy irodai szolgáltatásokra készült nyomtatót kell választanunk. Olyat, ami másol, nyomtat és szkennel is. Másolási, nyomtatási képessége legyen legalább 50 oldal percenként. A szkennelés pedig 60/perc. Ezekre ügyeljünk, hiszen ilyen feladtok elvégzésére alkalmas készülékeknél még nagyobb körültekintést igényel a nyomtató vásárlás.

 

Fontos, hogy ekkora iroda, részlege esetén ne spóroljunk. Ennyi dolgozó ugyanis valószínűleg nagyon összehangolt munkában tud csak dolgozni, így ha bármi probléma közbejön, az komoly anyagi és időbeli kiesést jelenthet a cégnek.

 

Összefoglalva: ha tehát megfelelő nyomtatót keresünk, mindenképp a feladatokhoz mérten vásároljunk terméket. Amennyiben tehetjük, válasszunk multifunkciós nyomtatót. Ahogy a Canon is fogalmaz az irodába szánt termékeihez kapcsolódó ismertetőben: okos választással csökkenthető ugyanis a működési költség és növelhető a hatékonyság.

 

Még egy dolog, ha nyomtatót választ. Nézze meg, milyen módon kapcsolódhat rá. A wifi-s nyomtatók ugyanis még nagyobb mobilitást és rugalmasságot kínálnak. Ez pedig manapság, a hordozható eszközök terjedésével igencsak hasznos dologgá vált.