Okos irodában okos eszközökkel dolgozunk – ilyenné alakulnak a munkahelyek

Évről évre egyre fontosabbá válik, hogy olyan eszközeink legyenek az irodában, amik lehetővé teszik a rugalmas munkavégzést. Két évvel ezelőtt a Xeroxnál úgy gondolták, hogy 2015-re a dolgozók 75 százaléka szeretné majd a telefonját és a tabletjét mobil nyomtatásra használni. Legalábbis ezt jelezték előre egy akkor közzétett infografikán. Azt nem tudni, hogy ebből mi valósult meg, viszont sejthető, hogy közel állunk a jóslat megvalósulásához.

Az biztos, hogy a rugalmas munkavégzés egyre inkább előtérbe kerül. Amihez a munkahelyek is kezdenek alkalmazkodni. Egyebek mellett a nyitott terű irodákkal és a távoli eszközök használatával.

 

Sok munkahelyen szereznek be például olyan nyomtatókat, amik képesek a felhőből kezdeményezett nyomtatásra. És ahogy a Xerox is jósolta, az olyan printerek közül is egyre több kerül az irodákba, amik lehetővé teszik a mobilos nyomtatást is. Amúgy ez nem véletlen, hiszen lassan a mobilunk, a tabletünk lesz az irodánk. De nem csak a távoli nyomtatás lehetőségében nyilvánul meg a “mobilosodás”, hiszen manapság már a megbeszélések és a továbbképzések sem feltétlenül személyesen zajlanak. Az egyeztetéseket Skype-on bonyolítjuk, míg az előadásokat webináriumokon keresztül követjük. Azaz az interneten közvetített konferenciákon keresztül okosodunk.

 

És ezek mindegyikének a lebonyolítására alkalmas a telefonunk.

 

Az igazán előremutató pedig az egészben, hogy szinte bárhol legyünk is, tarthatunk megbeszélést. És ahhoz sem kell órákat utaznunk, hogy továbbképzésre menjünk. Kis túlzással állíthatjuk, hogy gyakorlatilag bárhol dolgozhatunk, ahol internet kapcsolat van.

 

Internet kapcsolat pedig van. Gyakorlatilag már nincs olyan mobil előfizetés, amiben ne szerepelne a mobilnetezés lehetősége. Ha pedig ez megvan, már nem kell sok ahhoz, hogy teljesen függetlenek legyünk az irodától.

 

Ez lesz a közeli jövőben

 

Az előrejelzések szerint pár éven belül a legtöbb munkahelyen már nem lesz senkinek sem saját íróasztala. Hanem olyan “okos” munkaállomásokon dolgozunk majd, amelyek segítségével bárki nekiláthat az adott feladatnak egy bejelentkezés után. És az sem lesz probléma, ha a kettővel arrébb lévő munkaállomáson kell majd folytatni a munkát. Ahogy az sem okoz majd gondot, ha otthonról folytatnánk a munkát, hiszen a dokumentumokat a tároló eszközök mellett a felhőben is bármikor megtalálhatjuk.

 

Szóval a munka teljesen rugalmas lesz és ehhez az eszközeink is alkalmazkodnak majd. Amik egyébként már most beszerezhetők, így nem túlzás azt állítani, hogy a közeli jövőben a legtöbb vállalatnál nagyot változik a munkakörnyezet. Készüljön fel Ön is erre! Ha a legmodernebb irodai eszközket szerezné be, nézzen körül az Irodatech24.hu webáruházában.