Ön hogyan jegyzetel a megbeszélésen? A hagyományos vagy inkább a tabletes, okostelefonos megoldást választja?

Vajon meddig lesz szükségünk jegyzetfüzetre. Mi az, ami a hagyományos jegyzetelés mellett szól és mi az, ami a digitális megoldásokat részesíti előnyben? Nézzük meg!

Eddig azt mondtuk, sokkal jobb a hagyományos jegyzet, mert abba könnyedén belefirkálhatunk, aláhúzhatunk, kiemelhetünk benne szövegrészeket. És nem kell kijelölni, kattintgatni, vagyis egyszerű az egész. Ez az évek alatt valamelyest változott. Igaz, az egyszerűség megmaradt, viszont már elég nehéz előnyként feltüntetni ezt az érvet. A “beleírogatás” már nem szól a hagyományos jegyzetelés mellett, ugyanis a tabletekre fejlesztett note alkalmazásokon megtehetjük ugyanezt az ujjunk vagy a tartozék toll segítségével.

 

Viszont tabletre jegyzetelni még nem megy olyan könnyen. Ha kézzel írunk rá, nem vagyunk előbbre, mintha papírra vagy hagyományos jegyzetfüzetbe írtunk volna. Ha pedig a gépelést választjuk, valószínűleg lassan tudunk csak dolgozni. Ez pedig hátrányos egy megbeszélésen.

 

A tabletes jegyzetelés akkor lehet a segítségünkre, ha egyeztetnénk szövegeket és mondjuk egy ötletelés alkalmával a meglévő digitális dokumentumba rajzolnánk valamit. Akkor is hasznos, ha egy letöltött anyagot olvasnánk át és egy jegyzet alkalmazás segítségével emelnénk ki szövegrészeket, vagy fűznénk hozzájuk valamit.

 

Persze már lehet tabletre, telefonra is kézzel írva jegyzetelni, de ez valószínűleg sokaknak még idegen dolog, ezért meg sem próbálják.

 

Mi azt javasoljuk, feltétlenül ismerkedjen meg az új dolgokkal. De mindig készüljön fel a váratlan helyzetekre is. Ha az új irányt választjuk, a tablet mellett azért legyen ott a jegyzetfüzet is. Ez a biztos, hiszen a papír nem merül le, legfeljebb a tol fogy ki vagy a füzetünk telik be.

 

Még egy dolog

 

Ha kézzel írtuk a jegyzetet, pillanatok alatt digitalizálhatjuk azokat. Akár a telefonunkkal, akár az irodai szkennerünkkel. Erről részletek a korábbi bejegyzésünkben.