Ön is így tesz? – Kiderült, hogyan és mit nyomtatunk leginkább otthon

A magyar lakosság nagy része otthon multifunkciós nyomtatót használ. Főként lézert, ebből is a mono (fekete-fehér) verziót – derült ki a NyomtassOlcson.hu összesítéséből.

Egy felmérés keretében vizsgálták a lakosság nyomtatási szokásait, aminek az eredményeiből egyebek mellett az is világossá vált, hogy Magyarországon az otthon nyomtatók meghatározó százaléka kizárólag magán célra használja a nyomtatóját, és csupán 30 százalék azoknak az aránya, akik munkára és magáncélra egyaránt igénybe veszik az otthoni nyomtatójukat.

 

És mit nyomtatunk az otthoni készülékünkkel?

 

A válaszadók háromnegyede hivatalos iratok nyomtatására használja az otthoni nyomtatóját. Ötven százaléknál valamivel többen fotót nyomtatnak, mások ételreceptet és iskolai anyagot. A multifunkciós készülékekkel sokan másolnak le csekkeket és nyomtatnak színezőt. De az utazáshoz szükséges jegyek, belépők, dokumentumok nyomtatásához is használjuk az otthoni készüléket.

 

A Piac és Profit oldalán is olvasható felmérésből az is kiderült, hogy a nyomtató kellékből a többség tart otthon tartalékot. A papírt elsősorban hipermarketből és papír-írószer boltból szerezzük be, az interneten vásárlók aránya 12 százalék. Érdekes adat továbbá, hogy a megkérdezettek 6 százaléka a munkahelyéről viszi haza a nyomtatáshoz szükséges papírt. A nyomtató patront pedig leginkább (42 százalék) az interneten rendeljük, 35 százalék vásárolja meg a szükséges kellékanyagot szakboltban – áll az összefoglalóban.

 

A nyomtatóval szembeni elvárások a legtöbbeknél egyeznek: a megbízhatóság mellett az alacsony nyomtatási költség és a nyomtatási minőség a legfontosabb. A nyomtató kellékanyagokkal kapcsolatos vásárlási szokásokkal kapcsolatban megtudtuk: a válaszadók nagyjából fele használ utángyártott festékkazettát vagy tonert. A válaszadók 35 százaléka vegyesen vásárol utángyártott és eredeti kellékanyagot.

 

Olvasna még többet a felmérésről? Itt megteheti. Viszont ha kíváncsi az Irodatech24-nél kínált eredeti és utángyártott tonerek áraira, itt nézzen körbe.