Ön is okos, mobil irodát szeretne? Segítünk

Az informatikai és távközlési rendszerek fejlődésével az irodai munkakörnyezet is változásnak indult. Számos olyan eszközt használunk, amik megkönnyítik a munkánkat. Az internet, a szervereken, a felhőkben található tárhelyek segítségével pedig gyakorlatilag a világ bármely tájáról elérhetjük azt, amit eddig csak az irodai környezet, az irodai asztal nyújtott számunkra. De mi segíti még a távoli, “okos” munkavégzést?

Mivel manapság a munka irodán kívüli elvégzéséhez is adottak a lehetőségek, egyre több munkavállaló dolgozik otthonról. Sőt, az okos készülékeknek köszönhetően a repülőtereken, az állomásokon történő munkavégzés is sokkal produktívabbá vált, mint korábban.

 

Mik lehetnek az okos iroda összetevői?

Gyakorlatilag az adatkapcsolatok vezeték nélküli továbbítása eredményezte azt, hogy akár egy telefon, akár egy notebook vagy egy internetes nyomtató is okos eszközként funkcionálhat. Mindössze internetes elérés szükséges, és már adott is a lehetőség ahhoz, hogy a munkavállaló otthonról dolgozzon, és a munkaadója hálózati rendszerét elérve hozzájusson a napi feladataihoz. Azokat kinyomtathatja, vagy az elkészült anyagokat visszatöltheti a belső hálózatba.

Viszont, ha így dolgoznak a munkavállalók, felmerül a kérdés: honnan tudjuk, hogy az otthoni munkavégzés 8 órában történik-e? Manapság a számítógépek használata monitorozható, GPS segítségével pedig nyomon követhető.

 

Út közben is dolgozhatunk, ha megfelelő eszközökkel vesszük körül magunkat

question-lady2

 

Az okos, mobil irodai eszközök megjelenésével az otthoni munkavállalók mellett az utazó képviselők, értékesítő ügynökök és a cégvezetők is hatékonyan részt tudnak venni a központi irodai munkában. Az okostelefonokon e-mail-eket és dokumentumokat olvashatnak, a notebookokon pedig gyakorlatilag minden irodai munkát elvégezhetnek, akár megbeszéléseket is bonyolíthatnak. Az okos készülékeknek köszönhetően bárhonnan elérhetőek lesznek, és ők is bármikor képesek kapcsolatot teremteni a helyhez kötött irodával.

 

 

 

Okos iroda, kicsit máshogy

A helyhez kötött, cégközpontú iroda más megközelítésben is lehet okos iroda. Az okos eszközökhöz kapható perifériák köre folyamatosan bővül, így létrehozható akár olyan energiatakarékos világítórendszer, fűtés- és klímarendszer is, ami wifi hálózaton vezérelhető, programozható.

 

letöltés (1)Megoldható, hogy a klímarendszerek figyeljék a levegő minőségét, szabályozzák azt, valamint szükség esetén párásítsanak. De beépíthetünk olyan izzókat is, amik a munkaidőhöz mérten automatikusan ki- és bekapcsolnak. Ami pedig igazán okossá teszi az eszközt, hogy mindez akár okostelefonról is vezérelhető.

 

b44b76839da4b986_orgAz irodában használt nyomtatók, szkennerek, hálózati telefonok szintén összecsatolhatók – akár vezeték nélkül is. Az olyan lehetőségek pedig, mint az okostelefonról való nyomtatás, vetítés, manapság már szinte nem is számítanak újdonságnak. Ettől függetlenül érdemes megnézni, milyen nyomtatók és projektorok segítik az “okos”, hatékony munkavégzést.

 

 

Az okos iroda tehát amellett, hogy gördülékenyebb munkát eredményez, a költséghatékonyabb és gazdaságosabb üzemeltetést is lehetővé teszi. Érdemes az eszközök vásárlásakor szem előtt tartani a felmerülő dolgozói igényeket és azt is megfigyelni, hogy a technológia milyen irányba fejlődik. Jelenleg úgy tűnik, a mobil, a bárhol használható eszközöké a jövő.

 

Mi segítünk az okos irodai eszközök beszerzésében. Nézzen körül a webáruházunkban!