Online használjuk a havidíjas irodai szoftvereket, és nem feltétlenül az irodában

Ha manapság valamilyen szoftverre van szükségünk az irodában, már nem vásároljuk meg. Pontosabban konkrét fizikai terméket nem veszünk. Ha Photoshop kell a céges gépre, letöltjük, és havi vagy éves díjért cserébe használjuk. De nem csak a képszerkesztők vannak így, számos céges szoftver működik hasonlóképpen. És nem is kell feltétlenül letöltenünk programokat. A Word, az Excel – csak, hogy a legtöbbet használt programokat említsük – online is működik. Csak regisztráció kell hozzá, és máris bárhol használhatjuk. És itt a mobilitáson van nagy hangsúly. Az eszközeinket visszük magunkkal, de van úgy, hogy más eszközt használunk otthon, viszont a munkát folytatnánk. Mondjuk ilyen esetekben azért nem rossz megoldás a programok felhő alapúvá válása.

És még az előfizetési díj sem túl magas

 

Ha mondjuk valamilyen kreatív munkához szeretnénk programot, letölthetjük havi díjas változatban. Ami azért – lássuk be – sokat könnyít a helyzeten. Régen százezres nagyságrendű összegbe is kerülhetett egy program, amit a boltban egyszerre kellett kifizetni. Most a havidíjat addig fizetjük, ameddig használjuk a programot. Ez amúgy nem csak a felhasználóknak jó, a gyártók is több oldalról profitálnak belőle. Ugyanis így már nem nagyon készíthető másolat a programból. Vagyis az irodában is csak legális programjaink lesznek.

 

Egyébként ez a trend valószínűleg minden irodai szoftvert érinti majd. A számlázástól kezdve a szöveg- és prezentáció szerkesztésen át a speciális tervező programokig.

 

Pár év múlva már egyáltalán nem lesz szükség fizikai tárhelyre. Regisztrálunk, online dolgozunk – bárhol -, és az adatokat is felhőbe mentjük. Így gyakorlatilag minden hordozható eszközről dolgozhatunk. És ehhez nem is kell feltétlenül az irodában lennünk.

 

Mi, az Irodatech24-nél egyébként úgy tudunk segíteni az ilyen munkamódszer bevezetésében, hogy a legjobb, mobil munkavégzésre alkalmas eszközöket kínáljuk az érdeklődőknek. Ezeket nézze meg itt!